torstai 10. elokuuta 2023

Matkailuhelmi 32/52 - El tesoro turístico 32/52

Hollolan kirkolla voit käydä ihastelemassa keskiaikaista kivikirkkoa, joka on rakennettu jo 1400- ja 1500-lukujen vaihteessa. Tämä Pyhän Marian kirkko onkin kolmanneksi vanhin Suomen keskiaikaisista kirkoista.

En el centro de pueblo de Hollola puedes ir a ver la iglesia medieval que fue construída a finales del siglo XV y principios del siglo XVI. Esta iglesia también llamada la iglesia de Santa María es la tercera más grande de las iglesias medievales de Finlandia.


Samalla voit vierailla Hollolan talomuseoalueella, joka on aivan kirkon vieressä. Alueella voi vierailla mihin vuodenaikaan tahansa, mutta näyttelyt ovat auki kesäisin. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia.

En la misma visita puedes conocer la zona de casas museo de Hollola al lado de la iglesia. Se puede visitar cualquier época de año pero la exhibición está abierta en verano. En la zona organizan también diferentes tipos de eventos.



Ja jos haluat vielä ihailla maisemia, voit jatkaa talomuseolta Kapatuosian linnavuorelle, jossa on näkötorni, joka tarjoaa upeat maisemat yli Päijänteen. Näkötorni on auki kesäisin. 

Y si quieres contemplar los paisajes sigues tu camino a la colina fortificada de Kapatuosia cuyo mirador te ofrece maravillosas vistas sobre el lago Päijänne. El mirador está abierto en verano.







2 kommenttia:

  1. Olipas taas kivan näköisiä paikkoja! Kiitos vinkeistä! Nuo talo- ja kotiseutumuseot on aina vähän riskaabeleja paikkoja, kun ei tiedä, millainen tönö siellä on vastassa. :-D Tuolla näyttäisi kyllä olevan ihan kivasti katseltavaa. Joskus olen lähtenyt suurin toivein johonkin kotiseutumuseoon, mutta paikka onkin ollut katsottu alle kymmenessä minuutissa. Kovin kauas ei niiden takia siis uskalla ajaa – ellei ole jotain muuta samalla suunnalla. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun taas täytyy tunnustaa, että en jaksa hirveästi kiinnostua vanhoista tönöistä ja tuollakin pörrättiin itse asiassa geokätkön perässä... Mut siitä niissä tykkään, että ollaan ulkona ja yleensä ne ei maksa mitään!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!