keskiviikko 30. elokuuta 2023

Timanfayan kansallispuisto - El parque nacional de Timanfaya

Kesäisellä Kanarianmatkalla harrastimme paitsi saarihyppelyä, myös kansallispuistobongailua. Varasimme yhden päivän reissun Lanzarotelle ja sieltä auton allemme ja lensimme eräänä keskiviikkoaamuna aikaisin Arrecifeen. Haimme auton ja suuntasimme kohti Timanfayan kansallispuistoa. Olimme ostaneet etukäteen netistä neljän kohteen sisäänpääsylipun ja ensimmäisen käytimme täällä. Olimme puoli tuntia ennen puiston aukeamista porteilla ja jo silloin oli autoja jonottamassa puistoon.  

En nuestro viaje a Canarias en verano visiyamos otra isla y un parque nacional. Resrvamos un viaje de un día a Lanzarote y alquilamos un coche para ver la isla. Una mañana de miércoles volamos tempranito a Arrecife. Buscamos el coche y nos dirigimos hacia el parque nacional de Timanfaya. Habíamos comprado de antemano un bono para visitar 4 lugares de interés y éste era el primero. Estuvimos en las puertas del parque media hora antes de la apertura y ya había coches esperando entrar.


Liput tarkistettiin ja ensimmäiset autot pääsivät ajamaan puiston läpi parkkipaikalle. Auto parkkiin ja samantien ensimmäisen kiertoajelubussin kyytiin. Bussi tekee 14 kilometrin lenkin puistossa pysähtyen välillä valokuvaamista varten. Bussissa on selostus nauhalta espanjaksi, englanniksi ja saksaksi. Bussista ei voi poistua kierroksen aikana.

Chequearon las entradas y dejaron los primeros coches conducir através del parque al aparcamiento. Dejamos el coche y entramos a la primera guagua que da una vuelta por el parque. Hace una ruta de 14 kilómetros con algunas paradas para sacar fotos. En la guagua cuentan de la historia del parque en una grabación en español, inglés y alemán. No se puede salir de la guagua durante la vuelta.

Kun reitti on kierretty palataan parkkipaikalle ja sen viereisen ravintolan pihalla voi käydä katsomassa kuinka tuliperäiseen maakuoppaan heitetty heinäpallo syttyy palamaan tai maahan tehtyyn reikään kaadettu vesi roiskahtaa korkealle ilmaan kuin geysirissä. Ravintolassa voi syödä lihaa, joka on paistettu grillissä, joka lämpiää maaperästä huokuvalla lämmöllä. 

La ruta termina en el aparcamiento y en el patio del restaurante se puede ir a ver cómo se prende fuego una bola de heno que tiran en un hoyo en la tierra volcánica. En el otro lado tienen un agujero en el suelo donde echan agua que sale alto al aire como en un géiser. En el restaurante puedes probar carne que preparan en un asadero que se calienta de calor de la tierra volcánica.

Kierroksen jälkeen istahdimme kahvikupposelle, kävimme nappaamassa matkamuistoja ja tuliaisia tuliaispuodista ja kun lähdimme ajelemaan ulos puistosta huomasimme tulleemme kreivin aikaan, koska koko matkan parkkipaikalta päätielle asti kiemurteli pitkä autojen jono.

Después de la vuelta nos sentamos a tomar café, fuimos a la tienda para comprar recuerdos y cuando salimos en coche hacialas puertas del parque nos dimos cuenta de que habíamos visitado el parque el momento perfecto. Todo el camino desde el aparcamiento hasta la carretera grande estaba lleno de coches haciendo cola para entrar.6 kommenttia:

 1. Mukavaa, että pääsitte matkalle Kanariaan ja olette vieläpä Lanzarotellakin nyt todistettavasti käyneet! :) Olin tuolla joskus kauan sitten tourist entertainerin roolissa eräässä hotellissa. Oli ihan mielenkiintoinen työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää reissu (tai oikeastaan sen varaaminen) oli kyllä yksi fiasko, mutta päätimme, ettemme anna sen latistaa tunnelmaa, vaan vietämme mukavan reissupäivän tutustuen molemmat ekaa kertaa naapurisaareen.

   Poista
 2. Voi vitsi, mulle tuli ihan nostalgiset fiilikset, sillä joskus lapsena ollaan käyty samanlainen (tai ainakin hyvin samantyylinen) bussiretki tuolla. Mietin nyt vain, että tuliko bussissa miten kilpailua parhaista paikoista valokuvaamista ajatellen, jos bussista ei päässyt edes ulos kuvaamaan? Mun lapsuudessani kuvaaminen ei tainnut olla yhtä tärkeää kuin nykyään. ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvattavaa oli molemmin puolin bussia ja meidän vieressä oli pariskunta, joka antoi tilaa ottaa sen puolen kuvia ja me vastavuoroisesti vedettiin vatsat sisään, kun he halusi ottaa kuvia meidän puolelta. Jos kuvattavaa oli edessä, niin ainakin meidän bussissa mentiin nätisti käytävää vuorotellen ottamaan kuva etuikkunasta ja kuski odotti, että kaikki halukkaat ehti ottaa kuvan.

   Poista
 3. Timanfayan maisemat näyttävät kuvien perusteella todella hienoilta. Myös tuo kuulostaa kiinnostavalta, että pääsisi maistamaan maasta tulevalla lämmöllä grillatua lihaa, vaikka uskinpa se todellisuudessa yhtään erilaiselta maistuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut mielenkiintoista maistaa lihaa, mutta ei ihan vielä aamiaisaikaan olisi kyllä pihvi uponnut... Olisikohan siinä samaa makua kuin meidän rosvopaistissa?

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!