perjantai 14. maaliskuuta 2014

Lahjalista - Lista de regalos

Meillä on (ydin)perheen kesken tehty nettiin lahjalistat synttäreitä, nimppareita, joulua ja muita lahjomispäiviä ajatellen. Idea lähti lähinnä joulunaluspaniikista keksiä ja löytää mieluisia lahjoja. Itse ei keksi pyytää mitään, kun joku kysyy ja toiselle taas ei osaa oikein ostaa mitään fiksua.

Nosotros tenemos entre la familia (cercana) listas de regalos en internet para cumpleaños, santos, Navidad y otros días cuando quieres regalar algo. La idea salió mayoríamente de ese pánico antes de las Navidades de inventar y encontrar regalos que sirven. No tienes nada en tu cabeza para pedir de regalo pero tampoco sabes comprar nada inteligente a los demás.

(Kuva lainattu netistä - El imagen prestado del  internet)

Listan idea oli kerätä sinne lahjatoiveita pitkin vuotta, sitä mukaa kun niitä mieleen tulee. Viikonlopun mainoslehtiä selaillessa sitä monesti miettii: "Oishan tommonen kiva mutta ei mulla nyt ole varaa sitä hankkia..." Jos sitten jotain itse ostaakin vuoden aikana, sen voi poistaa listalta. Listaa ei ole pakko käyttää lahjoja ostaessa, vaan se on lähinnä niitä totaalisia "en-mä-keksi-mitään"-hetkiä varten.

La idea detrás de la lista es llenarla con deseos durante todo el año, cuando se te ocurra  uno. Muchas veces viendo los catálogos que trae correos uno piensa: "Eso me gustaría pero de momento no tengo dinero para comprarlo..." Y si terminas comprando algo tú mismo de tu lista durante del año, lo puedes quitar de la lista. La lista no es obligatorio a la hora de comprar regalos, es una ayuda para esos momentos de "no-tengo-ni-idea-que-regalarle".

Kun lista on koko ajan netissä näkyvillä, esimerkiksi joululahjoja voi siis shoppailla jo vaikkapa elokuussa. Suurin osa perheemme juhlista osuu syys-talvi-akselille, vain yhdet synttärit vietetään keskellä kesää. Lista kuitenkin mahdollistaa lahjojen hankinnan oman aikataulun ja tilin saldon mukaan.

Cuando la lista está visible en el internet todo el tiempo, puedes ir a comprar regalos para Navidad incluso ya en agosto. La mayoría de las fiestas de nuestra familia caen en otoño-invierno, sólo celebramos un cumple en pleno verano. La lista hace posible comprar los regalos a tu ritmo y según el saldo de tu cuenta.

Toiveiden ei tarvitse olla tarkkaan määriteltyjä, vaan jos ei esim. värin suhteen ole niin tarkkaa, voisi vaikka toivoa "sukkia, koko 40" tai "kynsilakkoja". Lahjalistaan voi myös laittaa "anti-toiveita"; esimerkiksi omallani on "EI hierontaa" (en voi sietää ajatusta, että joku tuntematon hipelöi, siitä on rentoutus kaukana...)

No es necesario que los deseos en la lista sean hechas hasta el último detalle, sino si te da igual el color, puedes pedir por ejemplo "calcetines, talla 40" o "esmaltes para uñas". También puedes hacer "anti-deseos; por ejemplo en mi lista tengo "NO masaje" (no puedo soportar la idea que algún desconocido me toquetee, sería todo menos relajante...)
e
Tällä viikolla on tehnyt kaksi uutta löytöä listalleni. Siellä komeili jo aiemmin Desigualin vaatteet mutta nettiä selaillessa törmäsin samantyyliseen vaatemerkkiin edullisemmissa hinnoissa, nimittäin Smash. Listalle se päätyi samantien. Toinen oli Pentikin Saaga-sarjan tuotteet. Ihastuin väreiltään ja kuvioltaan yksinkertaiseen sarjaan senkin vuoksi, että aiheet ovat Lapista, joka on yksi suosikkipaikkojani Suomessa.

Esta semana he encontrado dos cosas nuevas para mi lista. Ya tenía allí "ropa de Desigual" pero paseando por internet terminé en la página de Smash que tiene ropa similar a Desigual pero en precios más asequibles. Lo puse inmediatamente en mi lista. Otro fue los productos Saaga de Pentik. Me gustaba este serie no sólo por sus colores y estilo simple, sino también porque te llevan los pensamientos a Laponia, lo cuál es uno de mis sitios favoritos en Finlandia.

(Kuva lainattu Pentikin nettisivulta - La foto prestada de la página internet de Pentik)

(Kuva lainattu Smashin nettisivulta - La foto prestada de la página internet de Smash)

2 kommenttia:

 1. Tuollaista listaa ei ole tullut käytettyä. Lahjojen hankkiminen on vaikeaa ja juuri siksi olen aina sanonut kaikille läheisille, ettei miulle tarvitse ostaa mitään.

  Jos tykkäät Desigualista, niin luulenpa, että saattaisit tykätä myös espanjalaisen Custo Barcelonan suunnittelemista vaatteista: http://www.custo.com/ Itse en merkkiä katso juuri koskaan. Jos ostan jonkun vaatteen, niin ostan sen siksi, kun se on kaunis ja kiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyypä kurkata, joskus olen nimen kuullut mutten ole tarkemmin tutkinut.

   Minäkään en kyllä ymmärrä, että joillakin vaatteiden pitää olla "merkkivaatteita". Minustakin se on tärkeämpää, että se miellyttää omaa silmää (ja kukkaroa = kyllä, olen pihi) kuin että se on jotain tunnettua, kallista merkkiä. Kanarialla ostin paljon vatteita markkinoilta, jossa hinnat liikkuvat niinkin huimissa lukemissa kuin 1-5 euroa. Uutta tavaraa ja kauniita, vaikkeivät mitään (suurta) merkkiä olekaan!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!