perjantai 6. maaliskuuta 2015

Lämmittävä lohikeitto - Sopa de salmón picante

Kaikki minut paremmin tuntevat tietävät keittotaitoni, mutta uskaltakaa silti lukea eteenpäin. Tämäkin resepti on jo kertaalleen möhlitty, eli tämä on se turvallinen versio.

Los que me conocen mejor saben mis conocimientos en la cocina. No tengan miedo, sigan leyendo. Mi primera prueba de esta receta falló y ésta es la versión segura.

Eräänä päivänä ukkeli oli kaivanut pakkasesta lohta tehdääkseen siitä iltaruokani kotiin tultuaan. Telkkaria tuijotellessa osui silmiini mainos lohikeitosta, joten työmiehen iltaa helpottaakseni päätin alkaa keitellä itselleni lohisoppaa. Pitkään olen ollut sitä mieltä, ettei keitot pidä nälkää, mutta nyt on vatsa jo koulittu ymmärtämään, ettei koko ajan tarvitse olla syömässä jotain ja keitotkin kelpaa.

Un día mi esposo había sacado salmón del congelador para prepararme la cena al llegar del curro. Estaba viendo la tele y ví un anuncio de sopa de salmón y para quitarle un trabajo encima de mi esposo decidí hacerme sopa de salmón. Mucho tiempo he pensado que las sopas no te llenan pero ya he conseguido hacer mi barriga entender que no hace falta estar comiendo siempre y las sopas también sirven de comida.




Kaikki olennainenhan oli ekalla kierroksella vielä kaupan hyllyllä, soppaan meni lohen lisäksi vain perunaa ja porkkanaa. Toista yritystä varten hain mausteeksi keitoksiini laakerinlehteä, kokonaisia maustepippureita ja tuoretta tilliä. Ja sitten se sopan juoni. Kuivattu cayanne. Saatte itse keksiä, mikä ekassa erässä meni pieleen...

En el primer intento todo lo esencial estaba todavía en el súper, aparte de salmón la sopa llevaba sólo papa y zanahoria. Para la segunda vuelta compré laurel, pimienta gorda y eneldo. Y luego el twist de la sopa. Cayena seca. Cada uno puede adivinar que falló en la primera sopa...

Lämmittävä eli pikantti lohikeitto:                          Sopa de salmón picante

* 200-300g lohta                                                       * 200-300g de salmón
* perunaa ja porkkanaa maun mukaan                     * papa y zanahoria a tu gusto
* laakerinlehti                                                           * laurel
* maustepippuria kokonaisena                                 * pimienta gorda
* 1 kuivattu cayanne                                                 * 1 cayena seca
* 2dl ruokakermaa tai maitoa                                    * 2 dl nata para cocinar o leche
* suolaa                                                                      * sal
* tilliä                                                                         * eneldo

Pilko perunat ja porkkanat ja laita ne kiehumaan. Heitä joukkoon myös laakerinlehti, maustepippurit ja cayanne. Halutessasi voit laittaa keittoon myös sipulia ja muita vihanneksia. Pilko lohi kuutioiksi. Kun perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä, kaada hieman vettä pois ja lisää kerma tai maito. Lisää joukkoon myös lohi. Anna kiehua vielä hetki miedolla lämmöllä kunnes lohi on kypsää. Maista ja mausta suolalla. Lisää myös tilli.

Trocea las papas y zanahorias y ponlas a hervir. Échale también el laurel, la pimienta gorda y la cayena. Si quieres, puedes añadir cebolla y otras verduras. Trocea el salmón en cubitos. Cuando las papas y zanahorias están casi hechas, quita algo de agua y añade la nata o la leche. Añade también el salmón. Deja hervir en fuego lento hasta que el salmón está hecho. Prueba y échale sal a tu gusto. Decora con eneldo.



2 kommenttia:

  1. :D En usko että meiltä lukijoilta vaaditaan ollenkaan samanlaista uskallusta kuin mieheltäsi, joka sentään maistelee keitoksiasi ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätäpä ei maistellut, koska lohi on se ainut kala, mitä hän ei syö... :P Mutta muuten totta!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!