sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Liebster Awards-haaste - Reto Liebster Awards

Sain 11 kysymyksen Liebster Awards -haasteen Vivi Vinnalta. Ideana on vastata haastajan keksimään 11 kysymykseen ja keksiä seuraavat uudet 11 kysymystä sekä tietenkin laittaa haaste eteenpäin. Haaste on tarkoitettu blogeille, joilla on alle 1000 lukijaa, jotta pienemmät blogit saisivat näkyvyyttä. 

Tuve el reto Liebster Awards de 11 preguntas de Vivi Vinna. La idea es contestar a las 11 preguntas que te hace la persona que te retó y hacer 11 preguntas nuevas y pasar el reto alante. El reto es para los blogs con menos de 1000 seguidores para que los blogs más pequeños tengan visibilidad también.
1. Mikä on eksoottisin/erikoisin paikka/maa, jossa olet käynyt ja miksi?
Heti alkaa kiperällä kysymyksellä... Monaco kääpiövaltiona on ainakin mielestäni jokseenkin erikoinen. Nordkappkin voisi olla eksoottisin manner-Euroopan pohjoisimpana paikkana. Pariisin katakombit on puolestaan nähtävyyksistä yksi mieleen jääneistä ja Suomessa Inarin Karhunpesäkivi.

1. ¿Cuál es el sitio/país más exótico/interesante que has visitado?
Ya la primera es así de difícil... Monaco siendo un país tan pequeño creo que es algo de interesante. Nordkapp también podría ser exótico siendo el punto más al norte de Europa. Las catacumbas de París son uno de los sitios más interesantes que he visitado y en Finlandia Karhunpesäkivi en Inari.2. Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi?
Näitä on monta! Suomessa haluaisin kesällä käydä Hangossa ja matkalla käydä katsomassa Raaseporin linnan, josta en ollut aiemmin kuullut, mutta bongasin sen eräästä blogista. Joku keski-Euroopan kaupunkikohdekin kiinnostaisi, esim. Praha. Espanjasta Mallorca ja Barcelona kiinnostavat.

2. ¿Dónde quisieras hacer tu próximo viaje?
¡Ay, son tantos! El verano que viene quisiera visitar aquí en Finlandia Hanko y en camino ir a ver el castillo de Raasepori. Nunca había oído de eso antes pero lo ví en un blog. También quisiera ver alguna ciudad en Europa central ej. Praga. En España Mallorca y Barcelona me interesan.

3. Mikä on lempiruokasi?
Kaikki liha ehdottomasti. Huom! Kana ja kala eivät ole lihaa. Riista on parasta, hirvi on yksi lemppareita. Kanarialaisista ruoista ropa vieja ja espanjalainen munakas.

3. ¿Cuál es tu comida favorita?
Definitivamente todo tipo de carne. ¡Ojo! Pollo y pescado no son carne. Lo más me gusta la caza y alce es uno de mis favoritos. De la comida canaria me encantan ropa vieja y tortilla española.
4. Mikä on lempivärisi?
Jos vaikka vaatteita ajatellaan, usein mukaan lähtee valkoista ja mustaa. Koska olen melko tumma, olen alkanut opetella käyttämään myös esim. keltaista ja punaista. Jos taas puhutaan autoista, punainen ja valkoinen eivät tulisi kuuloonkaan.

4. ¿Cuál es tu color favorito?
Si pensamos en la ropa, suelo comprar blanco y negro. Porque soy bastante morena he empezado a aprender a llevar también ej. amarillo y rojo. Pero si hablamos de coches, blanco y rojo ni son negociables.

5. Millaista musiikkia kuuntelet?
Spotifyni on melkolailla täynnä lattarimusaa. Listalta löytyy mm. Efecto Pasillo, Pitbull, Melendi, Arrebato, Juanes... Suomalaisesta musiikista en pahemmin piittaa, hyviä ovat kuitenkin Jean S., Finlanders ja Yölintu.

5. ¿Qué tipo de música escuchas?
Mi Spotify está más o menos llena de música latina. En mi lista tengo entre otros Efecto Pasillo, Pitbull, Melendi, Arrebato, Juanes... Nunca me ha gustado tanto la música finlandesa pero hay algunos buenos como Jean S., FInlanders y Yölintu.

6. Osaatko soittaa jotain instrumenttia?

Osaan soittaa vähän pianoa. En ole koskaan ollut pianotunneilla tai koulussa opiskellut pakollista musiikkia enempää. Kaksikätisestikään en voi kehuskella osaavani soittaa, mutta vähän jotain. Pidän kylläkin kovasti laulamisesta ja olen kerran laulanut itseni äänettömäksi kahdeksi päiväksi...

6. ¿Sabes tocar algún instrumento?
Sé tocar piano un poco. Nunca he tomado clases o estudiado en la escuela más música que lo obligatorio. Tampoco que sepa tocar con ambas manos pero algo sí. Eso sí, me gusta mucho cantar. Una vez canté hasta perder la voz para dos días... 

7. Mitä harrastat (bloggaamisen lisäksi)?
Koirien kanssa puuhailu, tanssi (kilpatanssi ja bailatino), ratsastus ja käsityöt (ompelu sekä neulominen ja virkkaus). Luonnossa liikkuminen ja vaeltaminen on myös mukavaa puuhaa. Kamera kulkee usein matkassa, eli kaipa sen valokuvaamisenkin voisi tähän lisätä.

7. ¿Cuales son tus pasatiempos (aparte del blog)?
Pasar tiempo con los perros, bailar (bailes de salón y bailatino), montar a caballo y manualidades (tejer y coser). Me gusta también hacer senderismo. Muchas veces llevo la cámara conmigo o sea creo que se puede añadir aquí la fotografía.8. Minkä unelman aiot toteuttaa tänä vuonna?
Hui, mikä kysymys... Pitäskö tähän keksiä nyt jotain hienoa... Yhden poikatytön unelman ehdin jo tässä toteuttaa, siitä lisää ensi viikolla. Yksi uusi perheenjäsen olis kiva (puhun koirasta, hömelöt), mutta se kun ei ole vain minusta kiinni. Saiskohan tänä kesänä aikaiseksi hypätä sen benjihypyn?

8. ¿Qué sueño vas a realizar este año?
Dios qué pregunta... Si debería inventar algo inteligente aquí... Un sueño masculino ya acabo de realizar pero contaré más la semana que viene. Me gustaría tener un miembro nuevo en nuestra familia (estoy hablando de un perro tontolabas) pero eso no lo puedo decidir sola. ¿Y si este verano por fin hago puenting?

9. Mikä on ensimmäinen asia, jonka tulostaisit 3D-tulostimella?
Onpas hankala kysymys. Ekana tuli mieleen koira, mutta eihän se olisi elävä... Maastoautonkin voisi tulostaa, jos se toimisi. Hei, Muumimukin!

9. ¿Cuál sería la primera cosa que imprimirías con una impresora 3D?
Otra pregunta difícil más. Primero pensaba en un perro pero me da que aunque 3D no sería vivo... También uno podría imprimir un todoterreno si funcionara. ¡Ahora sé! Una taza Moomin!

10. Mitkä asiat saavat sinut ärsyyntymään?
Epäjärjestys ja suunnitelmien muutokset ärsyttävät vaakoja suuresti. Minusta kaikelle tulee olla oma paikkansa ja selvä järjestys. Suunnittelen usein asiat tarkkaan etukäteen ja siksi ärsyynnyn, jos suunnitelmiin tulee muutoksia (viime hetkellä) tai jos jotain pitää päättää nopeasti. 
Sattuneesta syystä en voi sietää ulkomaalaisten erilaista kohtelua vain siksi, että he eivät ole suomalaisia. Samaan sarjaan menee liiallinen isänmaallisuus tyyliin: "Minä se ostan vain suomalaisia tuotteita, kun ulkomaalaiset ovat kuitenkin huonoja / epäterveellisiä tms."
Urpot liikenteessä ärsyttävät.

10. ¿Qué te irrita?
Desórden y cambios de planes irritan mucho a los libras. Yo pienso que todo debe tener su sitio y órden. Planeo todo de antemano y por eso me irrita si hay cambios de planes (de último momento) o si hay que decidir algo rápido.
Por la razón obvia no soporto que traten a los extranjeros diferente sólo porque no son finlandeses. Una cosa similar es ser demasiado patriótico en plan: "Yo sólo compro productos finlandeses ya que los de fuera siempre son malos / insalubres etc."
Me irritan los idiotas en el tráfico.

11. Mitkä asiat tekevät sinut iloiseksi?
Töissä minut tekevät iloiseksi iloiset oppilaat ja heidän onnistumisensa tai hyvä palaute. Onnea ovat myös yhteiset vapaapäivät miehen kanssa, jolloin voidaan tehdä kaikenlaista yhdessä. Iloiseksi minut saa myös aurinko ja hyvä musiikki. Matkat Kanarialle ovat ilon aihe samoin matkat perheen kanssa.

11. ¿Qué te hace feliz?
En el trabajo me alegran los alumnos felices y sus éxitos o buenos comentarios. Me hace feliz tener el mismo día libre con mi esposo; así podemos hacer cosas juntos. También sol y buena música me alegran el día. Los viajes a Canarias y los viajes en familia son momentos alegres de la vida.Heitän haasteen eteenpäin Minnalle, Johannalle, Kikulle, Rosalle ja Marimöröiselle. Kysymykseni ovat:

1)   Mikä on lempielokuvasi?
2)   Mikä oli lempiaineesi koulussa? Entä "inhokki"?
3)   Mikä kokemus on haaveissasi?
4)   Missä haluaisit asua, jos Suomea (tai nykyistä asuinpaikkaasi) ei saa valita?
5)   Vasta vai vihta?
6)   Mikä on sinulle tärkein laite kotonasi?
7)   Paikka Suomessa, jossa haluaisit käydä?
8)   Kuka on esikuvasi?
9)   Mikä on mieleenpainunein matkasi / retkesi?
10) Miten rentoudut?
11) Mikä on erikoisin taitosi? 

8 kommenttia:

 1. Hauskoja vastauksia sinulla! Vai eivät kana ja kala ole lihaa!? No sittenhän minä olen kasvissyöjä, en nimittäin syö kuin niitä ja kasviksia :D (usein puhutaankin että olen kasvissyöjä, itse en itseäni sellaisena pidä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tietenkään. Katsopa vaikka isommissa kaupoissa osastojen kylttejä; niissä lukee "liha", "kana" ja "kala".
   Neljällä jalalla kulkeneet on lihaa. :D

   Poista
 2. Kivoja vastauksia siulla! :) Heh, nauratti tuo kohta ettei punainen ja valkoinen tule kuuloonkaan auton värinä. Eikö vain miulta löytyny just tuon väriset autot. :'D

  Suloinen yhteiskuva. :) Näihin jotenkin koukuttuu, kun siekin keksit niin hyviä kysymyksiä noille seuraaville blogeille. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on ollut pieni valkoinen sitikka, mutta puolustuksekseni haluan sanoa, että se oli ukon auto. Mulla on / on ollut mintunvihreä, hopeanharmaa, tummanvihreä, oranssi ja musta auto.

   Minna Minnutuinen-blogissa ehti jo ainakin vastailla kysymyksiini. Hän oli löytänyt ihanat kuvat tekstilleen kuvitukseksi!

   Poista
 3. Hola! Kiitos haasteesta. Palailen siihen piakkoin :)

  VastaaPoista
 4. Hahaa, sieltäkin soittolistalta löytyy Efecto Pasilloa! Pitikin joskus kysäistä, että onko tullut koskaan kuunneltua kyseistä bändä, kun sehän on kanarialainen. :-)

  Samaa muuten tekisin minä tuolla 3D-tulostimella. Kohta olisikin jo koko muumimukikokoelma käsissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tottakai "oman saaren" poikia kuunnellaan! Yksi suosikeista on "Chacho", jossa kuulee mainiosti, kuinka kanarialainen ääntää ch-äänteen... :D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!