perjantai 26. kesäkuuta 2015

Suomea ristiin rastiin - Viajando por Finlandia

Blogeissa ja Facebookissa näkee karttoja ja listauksia siitä, kuinka monessa maassa kukakin on reissannut. Ulkomaanmatkailu on ihanaa ja on kiehtovaa nähdä uusia maita ja maisemia, mutta joko olet nähnyt Suomen joka kolkan? En minä ainakaan. Suomestakin löytyy niin monenlaista maisemaa, nähtävää ja koettavaa. Sekä läheltä että kaukaa.

Por diferentes blogs y en el Facebook se ve mapas y listados de todos los países que la gente ha visitado. Es fascinante viajar en el extranjero y ver nuevos países y paisajes pero ¿ya has visto cada esquina de Finlandia? Por lo menos yo no. En Finlandia también hay paisajes muy variados y muchas cosas para ver y experienciar. Tanto cerca como lejos.

Minä päätin napata netistä kartan Suomen kunnista ja väritellä ne, joissa olen käynyt. Kunnat.net-sivulta löytyi sopiva kartta ja tietoa Suomen kunnista. Väritin kartalta vain ne kunnat, joista olin varma / muistin niissä käyneeni. Olen saattanut käydä muutamassa muussakin pienempänä kakarana, mutta merkkasin vain varmat.

Yo decidí buscar un mapa del internet sobre los ayuntamientos de Finlandia y colorear los que he visitado. En la página kunnat.net encontré un mapa e información sobre los ayuntamientos de Finlandia. Coloreé sólo aquellos ayuntamientos que recordaba haber visitado con seguridad. Puede ser que ído en más cuando era pequeña pero sólo apunté los casos seguros.

Valitsemani kartta on siitäkin kätevä, että siinä näkyy myös maakunnat. Värittelyn lopputuloksena huomasin esimerkiksi, etten ole käynyt Pohjanmaan maakunnassa lainkaan. Muutenkin länsi-Suomessa on vielä käymättömiä paikkoja. Toisaalta kartalta oli helppo heti aluksi väritellä kaikki oman maakunnan, Päijät-Hämeen, sekä Lapin ja Kainuun kunnat.

El mapa que elegí me gusta porque tiene apuntadas las regiones también. El resultado de colorear me muestra por ejemplo que nunca he ído a la región de Ostrobotnia. Y la mayoría de zonas sin colorear están situados en el oeste de Finlandia. Por otro lado era fácil de empezar a colorear el mapa por los ayuntamientos de mi propia región, Päijänne Tavastia y los de Laponia y Kainuu.Pikaisen suurpiirteisen laskennan mukaan, olisin käynyt:
* 18 / 19 maakuntaa (joista 6 koluttu läpi kokonaan)
* 197 / 317 kuntaa (joista 72 / 107 kaupunkia)

Después de un cálculo rápido y aproximado yo he ído:
* 18 / 19 regiones (6 de las cuales entera)
* 197 / 317 ayuntamientos (de los cuales 72 / 107 ciudades)

Missäpäin Suomea sinä olet matkustellut? Mitä on vielä näkemättä?

¿Por qué partes de Finlandia tú has viajado? ¿Qué te queda por ver?

9 kommenttia:

 1. Täytyypä tehdä tuo sama! Miun kartasta tullee tosin juuri toisenpuoleinen: länsi on nähty mutta itä ei... :)

  VastaaPoista
 2. Onpas punaista! Olet reissannut todella kattavasti kotomaassakin. :) Minulla on todella tekemistä että pääsisin edes puoleen tuosta... Karttaa katsomattakin olen samaa mieltä siitä, että Suomesta löytyy hurjasti ja paljon paikkoja, jotka on vielä tutkimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hauskintahan on, että punaisesta huolimatta niitä käymättömiä paikkoja on ihan lähelläkin!

   Poista
 3. Kiva idea tuo väritetty kartta! Minä en ole käynyt oikein missään Suomessa. Olen tiedostanut sen kyllä, mutta varsinaista asiaa Uudenmaan ulkopuolelle on niin äärimmäisen harvoin, ettei tule huvikseen lähdettyä. Varsinainen matkustelu olisi totta kai ihanaa, mutta se on hirvittävän kallista. Ei ole uutinen, että äkkilähdön ulkomaille saa pilkkahintaan, kun vertaa, paljonko maksaisi matkustaa esim. Lappiin viikoksi tai pariksi. Nauttisin kyllä varmasti kotimaan matkustelusta; täytyy ottaa asiaksi alkaa tosissaan suunnitella jotain reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kävit kurkkimassa blogiani!

   Tuo on muuten totta, että joskus etelänmatkan saa halvemmalla kuin vaikka laskettelureissun Lappiin! Me suunnataan pohjoseen päin heinäkuun puolivälissä ja mä olen kyllä niin pihi, että vietin useamman illan netissä etsimässä niitä edullisimpia majapaikkoja.

   Tuli kommentistasi myös mieleen, että onkohan Suomen keskipaikkeilla asuvat matkanneet muita enemmän kotimaata ympäri? Heillä kun joka suuntaan on yhtä pitkä / lyhyt matka... Ei ole sama ajella Helsingistä Utsjoelle kuin vaikkapa Oulusta.

   Poista
  2. Mukavaa Lapin-reissua! Siellä on varmasti upeaa.

   Välimatkoilla voi tosiaan olla paljonkin merkitystä siinä, kuinka paljon ihminen on matkustellut Suomessa. Veikkaisin myös, että "syrjemmästä" matkustetaan lähistöllä oleviin isompiin kaupunkeihin paljon useammin kuin pääkaupunkiseudulta. Kun mietin lähipiiriäni, moni on kyllä harrastanut aika paljon kotimaan matkailua minuun verrattuna. Opiskelu muulla paikkakunnalla, kumppanin perässä muuttaminen, kesämökit ympäri Suomea ym. saavat monet liikkeelle. Meidän perheessä ei matkusteltu Suomessa enää lapsuuteni jälkeen, joten kaikki matkailu sen jälkeen rajoittuu muutamiin mökkireissuihin kaverin mökille, yhteen Lapin-reissuun ja yhteen vuokramökkiin Kuusamon kupeessa. Kaikista näistäkin tapahtumista on kulunut jo 15 vuotta, tuoreimmasta viisi vuotta. Kerrassaan surkea saldo! Kunpa siihen tulisi pian muutos. :)

   Poista
  3. Olipa kiva haaste! Itse en jaksanut vielä vaivata päätäni kaikilla kunnilla, joissa olen käynyt, mutta listasin kuitenkin maakunnat ja kaupungit. Itse olen matkustellut pääasiassa musiikin perässä, lapsena taas vanhempien kanssa.

   Oma postaukseni aiheesta löytyy täältä: http://www.rantapallo.fi/globalap/2015/07/19/travelling-at-home/
   Kiitos haasteesta!

   Poista
  4. Kiitos Assi! Kyllä siinä tosiaan muutama tovi vierähti karttaa pusatessa ja meinasin minäkin luovuttaa. Täytyypä kurkata sinunkin postaus!

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!