maanantai 30. maaliskuuta 2020

Etäistä elämää - La vida a distancia

Vaikka arki on muuttunut, olen yrittänyt pysytellä rutiineissa. Töitä teen etänä, mutta samaan aikaan kuin ennenkin. Tosin naamasta, hiuksista tai vaatetuksesta ei tarvitse olla niin huolissaan kuin ennen ja kun työmatka on makuuhuoneesta olohuoneeseen, voi herätyskellonkin vääntää soimaan tuntia entistä myöhemmin. Onneksi kaikki on toiminut ja oppilaatkin ovat paikalla jopa ennen tunnin alkua ja tekevät ahkerasti hommia.

Aunque la vida cotidiana se ha cambiado he intentado mantener la rutina. Trabajo a distancia pero con el mismo horario que antes. Eso sí, no hace falta pensar en la cara, el pelo o la ropa y el camino al trabajo es del dormitorio al salón. Y me encanta que puedes poner el despertador una hora más tarde. Por suerte ha funcionado todo y los alumnos están presentes a la hora o incluso antes de empezar la clase y trabajan mucho.


Lehdistä ja netistä lukee juttuja kuinka ylikuormittuneita opettajat ovat ja tekevät työtä 24/7. Ainoa mikä minua onkin viime aikoina stressanut on se, että minua ei stressaa. Minulla on aikaa pitää hyppytunnit, syödä ja työnteko loppuu yleensä viimeistään neljältä. Kollegat valittavat kiirettä ja työmäärää ja kuinka päivät venyvät. Ei siinä kehtaa sanoa, että ei mulla vaan, tää sujuu kuin tanssi. Niin kuin olisin tehnyt tätä ennenkin. Ehkä järjestelmällisyys, suunnitelmallisuus, joustavuus ja multitaskaaminen tosiaan on mun vahvuuksia.

Uno lee de los periódicos y del internet artículos sobre profesores quemados que trabajan 24/7. Y lo único que me ha estresado ultimamente es que no me estresa. Tengo tiempo para mis horas libres, para comer y termino de trabajar como más tarde a las cuatro. Mis compañeras de trabajo quejan de la prisa y la cantidad de trabajo y como se les alargan los días de trabajo. Entonces no puedes decir que yo no, todo me va mejor que bien. Como si lo hubiera hecho antes. Quizás la organización, el planear, la flexibilidad y el multitasking son lo mío.


Yksi tärkeimmistä asioista mun arjessa on ollut liikunta. Mietittiin jo meidän saliporukassa viimeisellä tunnilla, että kuinkahan sitä viikoista selviää ilman tuttua porukkaa ja kuinka rapakuntoon sitä tulee. Päätin jo silloin, että jumpat jatkuu kotona tuttuina aikoina. Youtubesta löytyi hyvä kuminauhajumppa ja Facebookin kautta olen osallistunut elämäni ensimmäiselle barre-tunnille sekä karnevaalisambatunnille. Ukko vähän naureskelee, kun kotisali aukeaa iltaisin, mutta liikunta pitää mielen virkeänä ja kropan kunnossa.

Una de las cosas más importantes en mi vida ha sido el deporte. Pensamos en nuestro grupito de gimnasio en la última clase que cómo vamos a sobrevivir las próximas semanas sin gimnasio y sin vernos. Entonces ya decidí que sigue el ejercicio en casa según el mismo horario de siempre. Encontré un buen video de ejercicio con goma de resistencia en Youtube y através de Facebook he participado en la primera clase de barre de mi vida y en la clase de samba de carnaval. Mi esposo está riendo cuando se abre mi gimnasio casero por las noches pero el ejercicio te mantiene sano de mente y cuerpo.


Muuten on oltu aikalailla kotioloissa. Mitä nyt koiria viedään ja kaupassa käydään. Äidin ja kummitädinkin olen käskenyt pois ihmisten ilmoilta, lenkkeilyn olen sallinut. Käymme heille kaupassa samalla kun tehdään oma kauppareissu. On ne naiset keskenäänkin käyneet lenkillä. Äitikään ei malta olla sisällä, ajelee pyörällä ja käy heittämässä frisbeetä. Ei ehkä ihan "sääntöjen" mukaista, mutta on me käyty yhdessäkin frisbeekentällä ja geokätköilemässä.

Del resto hemos quedado en casa. Sacamos los perros y vamos al súper. He dicho a mi madre y mi madrina que no vayan al centro sólo pueden ir a pasear si quieren. Hacemos su compra junto con la nuestra. Las dos mujeres también han salido juntas a pasear. Mi madre no quiere quedarse entre cuatro paredes y hace vueltas en bici o va a jugar al discgolf. No que sea exactamente según las reglas, pero hemos ido juntos a jugar discgolf y buscar geocaches.


Ukkelin tilanne on ehkä kinkkisin tällä hetkellä. Pääsiäisenä hänen piti olla avaamassa ravintolaa kahden kollegan kanssa, mutta sattuneesta syystä matkaan tuli mutkia enemmän kuin tarpeeksi. Toisaalta hetki voi olla otollinenkin, sillä avustuksia voi hakea nyt useammaltakin taholta ja niitä myönnetään ehkä normaalia helpommin. Peukut on pystyssä ja sormet ristissä, että kolmikko pääsee toteuttamaan unelmaansa.

De momento lo más difícil es la situación de mi esposo. Tenía que abrir un restaurante en Semana Santa con dos compis de trabajo pero de momento tienen más baches que suficiente en su camino. Por otro lado el momento puede ser oportuno porque son varios sitios que dan ayudas quizás incluso más fácil de lo normal. Tenemos todos los deditos cruzados que el trio puede realizar su sueño.

10 kommenttia:

  1. Kiva lukea kuulumisia. Voi, että ainakin pääsette liikkumaan ilman, että poliisi on heti niskan takana hengittämässä! Vaikka kurjaa tuo miehesi ravintolajuttu, mutta ehkä tässä tilanteessa on paras hieman odottaa ja katsoa, mihin suuntaan tilanne ja talous etenee. Itse olen erittäin huolissani taloustilanteesta ja yrittäjistä, mutta olen positiivinen. Kun tämä on ohi (ja jossain vaiheessa aivan varmasti on), niin ihmiset haluavat päästä ihmisten ilmoille. Ja onhan ihmisillä edelleen ne unelmat ja tarpeet, eivät ne katoa, joten uskon jälleenrakennuksen alkavan. Mutta toivoisin niin kovin parempaa, ympäristöystävällisempää ja tiedostavamapaa maailmaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä oppiiko maailma tästä mitään... Ja jos oppii, kauanko oppi säilyy päässä?

      Se tuossa ukkelin poppoon tilanteessa on ongelmallinen, että esim. vuokrat on maksettava, elleivät saa nyt koronan myötä muuten neuvoteltua... Ja alussa on aina ties mitä lupia mitä pitää maksaa ja tukkuliikkeiden takuumaksuja yms yms. Mutta sisukkaita kanarioita ei ihan heti yksi korona lannista!

      Poista
    2. Auts! Voi ei! Jos tilanne on jo noin pitkällä, että juoksevia kuluja, niin pakkohan se olisi jotenkin sorvin ääreen päästävä? Entäs jos olisikin etäavajaiset ja sitten take-away-annoksina ja markkinoisivat juuri nyt etenkin, miten isosti hygienia on tärkeää(totta kai hygienia on aina tärkeää ruoan kanssa, mutta nyt se vietäisiin ihan äärimmäisyyteen, esim. ruoanlaittajille maskit päähän ja tilaukset kotiinkuljetuksina? Olen kuullut, että monet eivät uskalla tämän takia tilata ruokaa, kun ajatellaan, että tekijällä voi jotakin pärskähtää mukaan). Tässä nyt nopeita ajatuksia. Paljon tsemppiä!!!

      Poista
    3. Take awayta on suunnitteilla ja some pommitetaan mainoksia täyteen. Olen myös ehdottanut säilyviä tuotteita (esim. mojo) myyntiin alueen supermarketteihin. Näin on monet vanhemmat ravintolat ovat jo toimineet. Nyt jännitetään vuokranmaksua, osa suurista vuokranantajista (Ilmarinen, Varma) ovat jo lopettaneet vuokrien perinnän.

      Poista
  2. Hurjasti onnea ukkelin uudelle ravintolalle, avattiin se sitten pääsiäisenä tai myöhemmin! Omaan blogiin jo kirjoittelinkin, että jos asuisin lähempänä, minusta tulisi kanta-asiakas.

    Minäkin liputan liikunnan puolesta, ja omalla kohdallani salitreenien loppuminen ei ole hirveästi muuttanut mitään. Olen tottunut kotitreenaaja, ja kotoa löytyy välineitä joka lähtöön. Ainoa mikä nyt harmittaa, on se, että PT, jonka kanssa olen käynyt treenailemassa salilla, on nyt lomautettu. Harmittaa hänen puolestaan. :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, välitän onnentoivotukset! :)

      Meilläkin on ihan kivasti välineitä, mutta kun ei muka osaa tehdä treeniä, jos ei joku sano mitä pitää tehdä. Onneksi on löytynyt ihan hyviä Youtube-sivuja, joiden mukana treenailla. Ja nyt on Facessakin melko paljon erilaisia etäjumppia tarjolla.

      Poista
  3. Kiva kuulla, että sulla on työmäärä pysynyt hallinnassa. Olen uutisista tosiaan sen verran lukenut että opettajilla on nyt hommia ihan liiaksikin, mutta hyvä että sulla ei ole. Ehkäpä myös noilla korkeammilla luokilla vanhemmat ei enää ole samanlaisena opettajien riesana kuin ala-asteella, ymmärsin uutisista niin että nimenomaan vanhemmat pommittavat opettajia viesteillä koko ajan kellonajoista välittämättä. Semmoinen pommittelu on epäkohteliasta aina, ja erityisen törkeää nyt.

    Iiih miten hienoa että miehelläsi on ravintolasuunnitelmia, mutta ääääh mihin saumaan tämä kaikki nyt tuli..! No, tavalla tai toisella tilanteesta selvitään varmasti.

    Ei kannata nauraa kotijumppaajille, ainakaan paljoa. Meilläkin koitetaan pitää jotain liikettä yllä, aamuisin on käyty kävelemässä ja välillä on heitetty pyörälenkkiä. Niin ja kotijumppaakin on välillä tehty, minä ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatoin just innostua vähän kotijumppaamaan, kun sain vinkin fressitv:stä. Vedin sit kolme jumppaa - puoltoista tuntia putkeen... :P

      Ravintola menee hissukseen eteenpäin, tänäänkin saivat muutaman pienen hyvän uutisen. Ehkäpä se siitä!

      Poista
    2. Hei ihan loistava toi FressiTV, kiitos vinkistä! Olin tänään mukana kehonhuoltojumpassa. Se oli mulle sopivaa rauhallista liikuskelua ja venyttelyä. Ehkä joskus uskaltaudun mukaan johonkin reippaampaankin :).

      Poista
    3. Olkaapa hyvä. Ne on kyllä hyviä jumppia. Mä olin ennen sua circuitissa. Joku päivä tässä kohta oli näköjään tanssiakin! Ja tänään meidän salilta tuli mainos, että jumppavehkeitä (kahvakuulat, kumpparit, steppilaudat...) voi vuokrata kuukaudeks kerrallaan. Jei!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!