sunnuntai 17. lokakuuta 2021

Foto 41/52


Viimeinen viikonloppu ennen lomaa. Ensi viikko vielä hommia. Sää on ollut jo kovin talvisen syksyinen, tuntuu, että ei puutu kuin lumisade. Varattiin jo autolle renkaanvaihtoaikakin. Ensimmäistä kertaa ikinä vien auton renkaanvaihtoon, itse olen aina ennen vaihtanut. Vaan nuo ketkut autonvalmistajat ovat tunkeneet renkaisiin jonkun anturin, joka vaihdettaessa renkaat sytyttää kojelaudassa varoitusvalon ja se pitäisi sitten käydä jossain nollaamassa, jos itse vaihtaa renkaat. Ei kai auto räjähdä, jos se valo siinä palaa, mutta tehdään nyt kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, kun on ihan uusi auto ja tarkoitus myydä se muutaman vuoden kuluttua.

El último fin de semana antes de las vacaciones. Una semana más de curro. Aquí el tiempo ha sido más bien invernal que otoñal y parece que solo falta la nieve. Ya reservamos la hora para cambiar los neumáticos del coche. Primera vez que llevo el coche a cambio de neumáticos, siempre lo he hecho yo. Pero es que los listillos de fabricantes de coches han instalado a los coches nuevos un chisme en el neumático que a la hora de cambiarlas hace encender una luz de aviso en el coche. Y si quieres apagarla, en todo caso tienes que llevar el coche en un taller. No que estalle el coche si la luz queda encendida pero queremos hacerlo bien ya que el coche es nuevo y la intención es venderlo en un par de años.

Viikko on ollut aika peruskauraa; töitä, salia ja opintoja. Yksi semitylsä kurssi päättyy ensi viikolla ja sen loppuraportti pitäisi saada valmiiksi. Pidän ensi viikon jälkeen saliltakin lomaa ja se onkin sitten marraskuu, kun seuraavan kerran hipsin sinne. 

La semana ha sido normalita; trabajo, gimnasio y estudios. Un curso semiaburrido se acaba la semana que viene y debería terminar el reportaje final. Después de la próxima semana estaré de vacaciones del gimnasio también y será noviembre la próxima vez que voy a las clases.

Tänään sunnuntaina oli kaunis vaikkakin tuulinen päivä ja tehtiin pikkupätkä kaupungin uusinta patikkapolkua, jota voisi tutkia lisää syyslomalla, jos säät sallii. Parin kilometrin lenkki, jonka teimme antoi kuitenkin esimakua maisemista ja maastosta ja löytyipä sieltä vielä kanttarellejäkin, joilla höystin kaupan valmista kanttarellikeittoa.

Hoy el domingo el día era bonita pero con viento y nosotros hicimos una pequeña vuelta por la ruta más reciente de senderismo de la ciudad. Uno podría ir a verla más en las vacaciones si hace buen tiempo. La vuelta de unos dos kilómetros que hicimos ya nos mostró cómo es la ruta y los paisajes que ofrece. Incluso encontré chantarelas que añadí a la sopa de chantarelas que había comprado del súper.

Mukavaa alkavaa viikkoa juuri sinulle!

¡Qué tengas una semana maravillosa!

4 kommenttia:

 1. Ihanalta viikolta kuulostaa töineen, saleineen ja opintoineen. Hienoa, että on uusi patikkapolkukin. Hauskaa, että vielä löytyy sieniä. Luulisi, että kohta tulee lumi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilma on kyllä jo sellainen, että ei puutu kuin lumisade. Sienet oli vähän jaloistaan kylmettyneitä, mutta ruohon ja lehtien seassa suuremmalta kylmältä suojassa.

   Loma ei tule kyllä yhtään liian aikaisin. Ipanatkin alkaa olla jo selvästi loman tarpeessa.

   Poista
 2. Hetkinen seis; et voi itse vaihtaa renkaita autoosi?! Kuinka suhtaudut siihen noin rauhallisesti?!? Ei kiroilua, ei murinaa?

  Kiitos kortista, se tuli postissa tänään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Aina on äidin auto!! :D

   Mahtavaa ja olkaa hyvä! Piti ottaa ilo irti, kun ilmaiseksi sai lähettää! Niitä on vissiin tänään mennyt perille, kun sain serkultakin kiitokset.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!