perjantai 26. elokuuta 2022

Viikon viksu 34/52 - El listillo de la semana 34/52

Tän viikon viksu oon ihan vaan minä ite. Saa nauraa, kyl mäkin naureskelin aivoituksilleni.

El listillo de esta semana soy yo. Puedes reir de mí, lo hice yo también.

Salilla useimpien jumppien vetäjänä toimiva nainen työskentelee myös valokuvaajana ja juteltiin ennen yhden tunnin alkua hänen urastaan. Hän kertoi jo lapsena kanniskelleen kameraa mukanaan ja napsineen kuvia kaikesta. "Semmosta pientä pokkaria, ei mitään hienoa järkkäriä."

En el gimnasio la instructora de la mayoría de las clases trabaja también de fotógrafa y hablamos antes de empezar una clase sobre su carrera. Contó como ya de pequeña siempre tenía la cámara encima y sacó fotos de todo. "Una cámara compacta nada profesional."

Tiedän, että pokkari on pieni kamera ja se voi olla myös pieni kirja - taskukirja. Mutta nyt vasta jostain syystä tajusin, että (kamera)pokkari tulee termistä "pocket camera". Mä olin vaan jotenkin ajatellut sitä sanaa ei-mitään-tarkoittavana; tai siis pientä kameraa tarkoittavana. En samalla lailla "taskukamerana" kuin (kirja)pokkaria taskukirjana.

En finlandés la cámara compacta se dice "pokkari" igual que libro de bolsillo. Por alguna razón no era antes que ahora que entendí que la cámara "pokkari" también viene de su tamaño "pocket camera". Siempre había pensado que es solo una palabra que así no significa nada.

Pälli.

Gilipolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!