torstai 4. elokuuta 2022

Sørreisa

Stine Vibergin Friluftstrikk-kirjasta löytyy useita kauniita kaarrokeneulemalleja. Valinta meinasi olla vaikea, mutta ensimmäisenä niistä päätin tehdä Sørreisa-paidan. Alkuperäisessä mallissa vartalo-osa on neliön muotoinen ja hihat ommellaan lopuksi sivuille leikattaviin aukkoihin.

En el libro Friluftstrikk de Stine Viberg hay varios bonitos modelos de suéters. Elegir era difícil pero decidi empezar con el suéter Sørreisa. El oríginal tiene el parte de cuerpo cuadrado y se junta las mangas en los agujeros que se corta al final en los dos lados.


Muutin mallia niin, että hihat ovat raglanhihat ja kaikki kavennukset kaksi silmukkaa yhteen-kavennuksia. Näin ei muodostunut raglankavennusten reikäriviä, mistä en itse pahemmin perusta. Kuvion kanssa sai olla kavennusten kohdalla tarkkana, mutta mielestäni lopputulos on ihan mainio.

Modifiqué el modelo así que las mangas son raglan y todas las disminuciones tejí dos puntos juntos. Así no salió esas lineas de agujeros típicas a las mangas raglan que a mí no me gustan tanto. Tuve que estar atenta con el dibujo y las reducciones pero en mi opinión quedó bien.


Halusin vielä paitaan hupun, joten neuloin vielä yksinkertaisen suorakulmion muotoisen osan, joka suljetaan päälaelta saumalla. Paita on neulottu Trysil Air blowgarn - langasta, jota meni paitaan noin 5 kerää ja kerät ostin talvella alennuksesta hintaan 0,89e / kerä. Eli eipä kovin kallis tämäkään paita.

Quería capucha a mi suéter así que tejí una pieza simple de forma rectangular que se cierra encima para formar una capucha. El suéter es de la lana Trysil Air blowgarn que utilisé unos 5 ovillos y los ovillos son aquellos que compré en invierno en rebajas por 0,89e por ovillo. O sea, un suéter más no tan caro.6 kommenttia:

 1. Nyt ei taas löydy sanoja sille, miten upea tuo neule on. Oot kyllä huipputaitava, kun osaat vielä soveltaa raglanhihatkin tuosta vain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! Onneksi on taitavia suunnittelijoita ja minä vaan teen kuten piirrokset neuvoo! No joo, värit heitin taas omasta hatusta ja kivasti tuo turkoosi-vihreäkin sopi lopulta malliin.
   Raglanissa piti kyllä purkaa pari kierrosta ja ottaa uusiksi, kun aivot ei ensin sanoneet mitä kuviolle pitää tehdä, että menee oikein. Mutta pienen pähkäilyn päätteeksi onnistui. Hassustihan nuo kukat tuossa menee, mutta ajatus hiha-aukkojen leikkelystä ja hihojen istuttelusta kuulosti kauhean työläältä.

   Poista
 2. Hieno tuli, joko on seuraava puikoilla? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työkaveri kasvivärjää itse lankoja ja tuo mulle maanantaina langat, joista haluais itselleen paidan. Suunnitteilla kyllä oli, mut eihän ne puikot maanantaihin asti tyhjinä pysyneet. :D
   Seuraavasta omasta paidasta yksi hiha jo puolivälissä ja vartalo-osaa tehty reipas 15 cm. Maanantain työpäivään kuuluu mm. 2h luento, jolloin ajattelin jatkaa tota vartalo-osaa ja viikonlopun aikana jos sais noi hihat valmiiks. Sitten väliin se työkaverin paita ja oma olis ehkä vaan kaarroketta vaille valmis.

   Poista
 3. Satu vei sanat suustani, eli vaikea on keksiä sanottavaa, kun tekeleesi ovat aina niin ammattimaisen hienoja! Katsoinkin jo Instastasi kasvivärjätyt langat; luonnonläheisillä sävyillä syntyy varmasti niistäkin mitä upein paita, mutta hauskaa, että ehdit noin tuotteliaana tässäkin välissä jo neuloa muuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana!
   Työkaveri kasvivärjää lankoja ja tilasi niistä itselleen paidan. Pakkohan se on tehdä pian pois alta, että pääsee oman aloitetun kimppuun! :D

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!