perjantai 19. elokuuta 2022

Viikon viksu 33/52 - El listillo de la semana 33/52

Eräs poika, jota en opeta enkä sen kummemmin tunne, tuli eräänä päivänä kysymään kuinka vanha pitää olla, että saa tulla hevosella kouluun. Tuumin, että varmaankin se riittää, että sulla on hevonen, millä tulla kouluun. Hän vastasi, ettei hänellä vielä ole, mutta aikoo hankkia, jotta voi tulla sillä kouluun. Kysyin minkä värisen hevosen hän aikoo hankkia ja vastaus oli: "mustan". Lisäksi sillä olisi sarvi otsassa.

Un chico que no conozco ni enseño vino el otro día a preguntar qué edad hay que tener para poder venir al cole en caballo. Pensaba que probablemente es suficiente que tengas un caballo. Él contestó que todavía no lo tenía pero va a conseguir uno para venir al cole con ello. Le pregunté de qué color va a ser y me dijo: "negro". Y que tenga un cuerno en la frente.

Pari päivää eteenpäin näin hänet uudelleen ja vilkaisin koulun pyöräparkkiin ja poikaan ja hän kysyi mitä vilkuilen. Vastasin, että sitä vaan missä sun musta yksisarvinen on? Poika vastasi, että se ei suostunut tulemaan kouluun, kun on niin kuuma. No jopas, vastasin. Poika sanoi: "Niinpä, saakelin Pertti!"

Un par de días después le veo de nuevo y eché un vistazo al parking de bicis y luego al chiquillo y me preguntó qué estaba mirando. Dije que no veo tu unicornio negro, ¿dónde está? Él me contesta que no quería ir al cole por el calor que hace. Vaya vaya dije yo. El chiquillo me dijo: "¡Ya, puñetero Jaimito!"

Purin huultani, minua nauratti, koska Pertti (nimi muutettu) sattuu myös olemaan pikkuveljeni nimi. Niinpä niin, saakelin Pertti.

Me estaba mordiendo el labio, me daba tanta risa porque Jaimito (nombre cambiado) es también el nombre de mi hermano pequeño. Pues eso, puñetero Jaimito.

Muistithan jo osallistua arvontaan? Maanantaina selviää voittaja!

¿Ya has participado en el sorteo? ¡El lunes sabrémos el ganador!
4 kommenttia:

 1. :-D

  Meidän äidin auton nimi oli Jorma (kyseessä oli siis auto, jolla opettelin aikoinaan ajamaan ja joka sittemmin myytiin vanhuuttaan Viroon). Joskus vuosien päästä iskä ja äiskä olivat naapureillaan kylässä, ja iskä rupesi muistelemaan siellä, että sillä sun Mersullahan oli oikein jokin nimikin, että mikäs se nyt olikaan. Äiti yritti nolona saada iskää lopettamaan muistelunsa ja vaihtaa keskustelunaihetta, koska sattui niin, että myös sen naapurin ukon nimi oli Jorma. :-D

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän tässä molempia osapuolia, sekä mustaa yksisarvista että poikaa. En minäkään olisi mennyt kouluun jos ei olisi ollut pakko (oppivelvollisuus ei taida koskea yksisarvisia ja sitä paitsi se varmaan olisi joka tapauksessa jäänyt ulos), ja kyllä minuakin olisi kiukuttanut jos minulla olisi yksisarvinen mutta en pääsisi sillä kouluun. Pojallakin oli niin sanotusti sarvi otsassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Sanoin, että mieti polleraukkaa, joka seisoisi ulkona paahtavassa helteessä odotellen sua koko päivän. Lämpöhalvauksenhan se raukkaparka saisi.

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!