keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Konttainen ja Kuusamon Kirkkosaari - Konttainen y la isla de Kirkkosaari en Kuusamo

Rukan reissulle osui myös yksi sadepäivä. Sen aamuna ehdimme kuitenkin käydä Konttaisella. Ajomatka sinne oli lyhyt ja tiesimme reitin olevan suht helppo ja lyhyt. Kahden kilometrin lenkillä oli aamusta muitakin, mutta ei tungokseen asti. Vain lähestyvän sateen ja viilentyneen ilman herättämät itikat meinasivat metsäpätkällä olla kiusaksi. Ylhäällä tuulenvire karkoitti onneksi inisijät.

En el viaje de Ruka también había un día lluvioso. Esa mañana, sin embargo, logramos visitar a Konttainen antes de la lluvia. El viaje en coche fue corto y sabíamos que la ruta era relativamente fácil y corta. Había otra gente en la ruta de dos kilómetros por la mañana, pero no hasta molestia. Sólo los mosquitos despertados por la lluvia que se acercaba y el aire fresco eran una molestia en el bosque. En la cima el viento ahuyentó afortunadamente esos pequeños tocacoj**es.





Iltapäivällä lähdimme Kuusamoon. Olin bongannut kartalta saaren aivan keskustan tuntumassa, jonne pääsisi kävelysiltoja pitkin, joten pitihän tämä Kirkkosaari käydä tutkimassa. Auton jätimme urheilukentän viereiselle parkkipaikalle ja pienessä tihkusateessa tallailimme rantaan ja kiertämään Kirkkosaarta. Sillat yhdistävät saaren mantereeseen molemmin puolin ja molemmilla rannoilla on uimaranta. Kierros saaren ympäri on noin kilometrin mittainen.

Por la tarde salimos hacia Kuusamo. Había visto en el mapa una isla cerca del centro al que se podía llegar a través de puentes peatonales, así que fuimos a ver esta isla de Kirkkosaari. Dejamos el coche en el aparcamiento al lado del campo deportivo y bajo la ligera llovizna caminamos hasta la orilla y Kirkkosaari. Hay puentes que conectan la isla con el continente a ambos lados y hay una playa en ambas orillas. El recorrido por la isla tiene una longitud aproximada de un kilómetro.





2 kommenttia:

  1. Konttainen on todella kiva kohde. Ollaan siellä oltu syksyllä ja talvella: https://www.matkallamissamilloinkin.com/konttaisen-kuhaus-talvella/ Konttainen näyttää tosi kivalta myös kesällä. Kiva myös ettei ollut inisijöitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi talvimaisemat on niin kauniita! Kerran on Rukalla oltu myös talviaikaan ja silloin käveltiin Myllykoskella ja Jyrävällä. Olisi kiva nähdä muitakin kesältä tuttuja paikkoja talviasussa, kuten Riisitunturi, josta näkee paljon postauksia.

      Parkkipaikkaa oli muuten laajennettu, tuli mieleen teidän blogitekstistä. Mekin oltiin aamusta liikkeellä ja taidettiin olla kolmas porukka parkissa. Mutta nyt oli paremmin tilaa kuin viimeksi kun käytiin.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!