lauantai 6. syyskuuta 2014

Urheilua ja markkinoita - Deporte y mercadillo

Paitsi dieetille, olen palaillut pikkuhiljaa myös aktiivisemman liikunnan pariin. Syyskuussa alkavat jälleen tanssitunnit ja tarkoituksena olisi käydä bailatinossa sekä kilpatanssissa keskittyä lattareihin. Töihin olen polkenut joka päivä ja lenkit koirien kanssa ovat pidempiä, kun sääkin on ollut näin mahtava! Nyt jännitän olisiko minulla arpaonnea ja voittaisin viiden kerran sarjakortin Mueve! Clubille... Olisi kiva päästä reggaetón-tunneille!

Aparte a la dieta, he vuelto poco a poco a hacer deporte un poco más activo. En septiembre empiezan las clases de baile y el plan es ir a bailatino y en los bailes de salón concentrarnos en bailes latinos. He ido al trabajo en bici todos los días y las vueltas con los perros son más largos gracias a buen tiempo. Ahora espero tener suerte en un sorteo de un bono de 5 veces a Mueve! Club... ¡Me gustaría tanto ir a probar las clases de reggaetón!

Kotiin olen ottanut iltapuuhiksi vatsalihaksille kolmeksi illaksi viikossa setin, jota tehdään ensin 3x20 toistoa, seuraavana iltana 3x30 toistoa ja viimeisenä iltana 3x40 toistoa. Ja jos joku viikko haluaa tehdä useammin, jatketaan 3x40:llä. Sarjassa on ensimmäisenä istumaannousu, jossa pidän mukana nelikiloista kahvakuulaani. Toinen liike on rutistus ja kolmantena alavatsoille jalkojen nosto ja lasku tikkusuorina. Viimeiseen liikkeeseen otan joskus jumppapallon mukaan jalkojen väliin. Saa samalla reidet harjoitusta.

En casa he empezado a hacer por las noches un set para abdominales, tres veces a la semana. Primera noche se hace 3x20 repeticiones, segunda 3x30 y la última 3x40 repeticiones. Y si quieres hacer más noches se sigue con el 3x40. Primero se hace la elevación del tronco, yo la hago con mi pesa rusa de 4 kilos. Segundo es el crunch y el tercero, subir y bajar las piernas rectas, es para abdominales inferiores. El último lo hago a veces con el fitball entre las piernas. Así las refuerzas a la vez.

Tänään käytiin Suomen suurimmiksi mainostetuilla Hartolan markkinoilla. Minkan tytöt olivat siellä myymässä tuotteitaan ja lähdimme hakemaan veljeäni, joka oli ollut heidän apunaan jo aikaisesta aamusta alkaen. Kiertelimme markkina-alueen, jossa oli paljon edellisvuosia vähemmän myyjiä. Tutut kojut löytyivät kuitenkin; oli kaikkea viipurinrinkilöistä ja villasukista kuivakukkiin ja muikunpaistajiin. Äiti hankki ison rullan monikäyttöistä siivousliinaa ja minä ostin kuivattuja valkosipulilastuja ja markkinalakut. Kyllä siellä edellisvuosien tapaan muutaman sukulaisenkin bongasi.

Hoy fuimos al mercadillo de Hartola que dicen que es el mercadillo más grande de Finlandia. Las chicas de Minka estaban allí vendiendo sus productos y fuimos a buscar a mi hermano que les había ayudado desde muy temprano. Dimos una vuelta por la zona y hubo mucho menos vendedores que los años anteriores. Aún así, hubo los vendedores de siempre, todo lo posible desde dulces y calcetines hasta flores y pescado frito. Mi madre compro un rollo grande de papel grueso para limpiar y yo ajo seco y regaliz. Y como siempre, vimos algunos familiares también. 

Onneksi ensi viikollekin on luvattu kauniita syksyisiä ilmoja, on ihana kun voi olla ulkona työpäivän jälkeen, kun on vielä valoisaakin. Illalla on ihana polttaa kynttilöitä ja suitsukkeita. Vaikka kesävaatteet on pian kaikki pesty varastoon, on niitä kauniita päiviä vielä jäljellä. Nauttikaa syksystä!

Por suerte para la semana que viene siguen pronosticando buen tiempo, me encanta poder salir después del día de trabajo ya que todavía no está oscuro por las tardes. Por las noches se puede poner velas e inciensos. Aunque ya he lavado toda mi ropa de verano para almacenarla, quedan esos días bonitas. ¡Disfruten del otoño!4 kommenttia:

 1. Toi vatsalihastreeni kuulostaa ihan kipeeltä. 3x20 ehkä mulla vielä menis, mutta sitten loppuviikko olisikin hiljaista... Tai ei sitä tiedä! Siitä on niin kauan kun on tosissaan rutistanut että tiedä vaikka onnistuisikin. Hauskaa että Hartolan markkinat vielä vetää väkeä, vaikka myyjiä onkin entistä vähemmän. Tosi lämmintä oli eilen ja tälle viikolle on tosiaan luvattu paistetta. Piti eilen laittaa töissä hetkeksi jopa tuuletin päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika iisisti se menee, vaikka ehkä hurjalle kuulostaa. Ne on vähän kuin Cillit Bang; kun kerran jäät koukkuun, haluat vain jatkaa ja jatkaa ja jatkaa.... :)

   Poista
 2. Voi, oletpa liikunnallinen! :) Minun pitäisi nyt yrittää mennä edes kuntosalille kohentamaan kuntoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä ehkä ihan noinkaan sanois... Mä en vaan tykkää "teko"liikunnasta (aerobic, kuntosali, spinning...) vaan mieluummin liikun "luonnollisesti". (Olipas hyvin selitetty...) Tarkoitan esim. pyöräily, koirien ulkoilutus, hiihto, ratsastus jne. Toi vatsatreeni on vähän sitä "tekoliikuntaa", mutta tää kesäpömppö pitäis saada pois ennen kuin kysellään laskettua aikaa... :P

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!