maanantai 16. lokakuuta 2023

Jameos del agua, Lanzarote

Viimeinen kohteemme Lanzarotella oli Jameos del agua. Täällä(kin) yhdistyy saaren tuliperäisyys ja Cesar Manriquen taide. Kyseessä on taide- ja kulttuurikeskus, joka on rakennettu tuliperäisen tunnelin yhteyteen. 

Nuestra última visita en Lanzarote fue Jameos del agua. Aquí también se juntan los vulcanes y el arte de Cesar Manrique. Se trata de un centro de arte y cultura construido en un túnel volcánico.



Sisääntultaessa laskeudutaan kiemurtelevaa polkua alas ensimmäisen tunnelin suulle. Tunneli on todella korkea ja sen keskellä on pieni lammikko, jossa elää pieniä valkoisia rapuja, joita ei elä muualla maailmassa. Kävijöiden toivotaankin olevan heittelemättä kolikoita lammikkoon, jotta ravut saisivat elää rauhassa.

Al entrar se baja primero zigzageando por un sendero a la boca del primer túnel. Es muy alto y en el fondo hay un charco donde viven cangrejos albinos únicos en el mundo. Se pide que los visitantes no tiren monedas al agua para cuidar su hogar. 



Tunnelissa on kahvila ja ravintola, jossa mekin joimme limsat ennen kuin jatkoimme matkaa takaisin kohti saaren pääkaupunkia. Tunnelin jälkeen noustaan uima-allasta muistuttavan lammikon ääreen, jonka reunuksia koristavat palmut. Viimeisenä vastaan tulevat vielä näyttely sekä matkamuistomyymälä. 

En el túnel hay una cafetería y un restaurante donde nosotros también tomamos refrescos antes de seguir el camino de vuelta a la capital. Después del túnel se sube a un charco que parece a una piscina y esta rodeado de palmeras. Finalmente antes de salir están la exhibición y la tienda de souvenirs.



Jameos del aguassa on myös iso yli 500 hengelle suunniteltu auditorio, joka on rakennettu luolan sisään, mutta sitä me emme vierailullamme bonganneet. 

En Jameos del agua también hay un auditorio diseñado par más de 500 personas construido dentro de una cueva pero nosotros no lo vimos en nuestra visita.

4 kommenttia:

  1. Miten mulle tuli tästä vähän mieleen Retretti. Vaikka ei kyllä sinänsä oo hirveästi mitään yhteistä sen kanssa. :-D Varmasti upea paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, noi on hauskoja noi mielleyhtymät, joita ei lopulta itsekään keksi mistä ne tulee.
      Oli toi ihan kiva, mutta lanzarotemaiseen tapaan mielestämme aivan liian ylihintainen siihen nähden mitä se sitten kuitenkin loppujen lopuksi oli. Ilman sitä neljän kohteen passia olisi varmaan skipattu.

      Poista
  2. Wau, onpa kauniin väristä tuo vesi tuossa altaassa / lammikossa. Hieno myös tuo laavatunneli, vastaavia tuli Havajilla vastaan, ja tykättiin niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli tosiaan käsittämättömän sinistä kaiken valkoisen keskellä. Aika kiehtovaa miettiä, miten laava kaivertaa tuollaisen tunnelin, joista jotkut ovat kilometrien mittaisia...

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!