lauantai 14. lokakuuta 2023

Matkailuhelmi 41/52 - El tesoro turístico 41/52

Jo Väinämöinen tiesi lähettää ystävänsä Joukahaisen suolle ja sinne minäkin lähetän teidät tällä viikolla. Suot ovat minun (ja blogini lukijoidenkin) mielestä kivoja retkikohteita. Usein ne ovatkin helppokulkuisia vähäisine korkeuseroineen ja pitkoksineen. 

Ya en la novela nacional de Finlandia fueron al pantanal así que allí les mando a ustedes yo también esta semana. Los pantanales son mis (de mis lectores) sitios favoritos para excursiones. Muchos son fáciles de caminar con poco relieve y sus caminos de madera.

Suot ovat kauniita aamulla ja illalla, syksyllä ja talvella, sumussa ja sateen jälkeen, ruskan väreissä ja lumen peittäminä. Lisäksi soilta voit löytää herkkuja, kuten lakkoja ja karpaloita. Suksi (tai kävele) sinäkin siis suolle!

Los pantanales son bonitos por la mañana y por la tarde, en otoño y en invierno, en la tiniebla y después de la lluvia, en colores de otoño y cubiertos de nieve. Y encima, en los pantanales puedes encontrar cosas muy ricas como camemoros y arándanos palustres. ¡Así que al pantanal!

Paltanen, Pieksämäki

Pyhä-Häkki, Saarijärvi
Valklammet, Joutsa


Valkmusa, Vastila

Torronsuo, Tammela

Seitseminen, Ylöjärvi

Luupää, Leivonmäki

Kairessuo, Orimattila

Mieliäissuo, Orimattila

Linnaistensuo, Lahti

Soisalmensuo, Hollola

Varrassuo, Hollola





5 kommenttia:

  1. Nyt osui ja upposi! Miten ihana kooste! <3 Mä voisin vaikkaa muuttaa suolle, kun tykkään soista niin paljon. No okei, ehkä en tarkemmin ajateltuna sittenkään. ;-D

    Oliko video kuvattu dronella? (Sori, mä oon näissä asioissa vähän jälkeenjäänyt...) Hieno oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa, naurattiko, että oot ajatustenlukija, kun olin suunnitellut kirjoittavani soista ja sä kommentoit jo mun edelliseen postiin, että suot on mahtavia milloin vaan.
      Joo, drone oli mukana jo Ylläksen reissulla, mutta kuvaussovellus ei suostunut toimimaan ja piti ladata uusi. Sitten kun oli uusi, niin drone ei suostunut yhteistyöhön. Meni hermo ja sain probleeman selvitettyä vasta Syötteellä. Sielläkään en tosin saanut kuvattua, koska drone valitti täyttä muistikorttia (kun siinä ei edes ollut muistikorttia...) Ostin kotiin palattuamme kortin ja tämä oli sellainen testivideo uudella sovelluksella ja kortilla.

      Poista
    2. ...dronevideo on lyhennetty alkuperäisestä, joka päättyi siihen, että laskeuduin dronella ja ohikulkenut lenkkeilijänainen kysyi "Mikä tuo on?". Meitä huvitti, että jos ois hoksottimet toiminu ja pokka pitäny, olis pitänyt katsoa dronea ja sitten taivaalle: "Ei mitään hajua, tuolta se tuli ja tohon laskeutui..." :P

      Poista
  2. Suot tosiaan ovat kenties omiakin suosikkejani. Paitsi että ova upeita ympäri vuoden, niin ovat kuitenkin myös hyvin erilaisia esimerkiksi kesällä ja syksyllä - kauniilta näyttää kuitenkin kumpaankin aikaan. Oma lempparisuo taitaa olla Patvinsuo, mutta on mukavaa, että hienoja suomaisemia löytyy paljon lähempääkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on Patvinsuo käymättä ja sieltä olenkin nähnyt todella komeita kuvia. Kyllä soissa on sitä jotain.

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!