tiistai 10. lokakuuta 2023

Syötteen huippupolku - El sendero Huippupolku de Syöte

Paluumatkamme Ylläksen ruskaretkeltä tehtiin yhden yöpymisen taktiikalla ja yöksi jäimme Syötteelle. Illaksi oli luvattu sadetta, joten jätimme kamat mökille, ajelimme pieneen kyläkauppaan hakemaan illan ruoat ja suuntasimme Huippupolulle. 

Nuestra vuelta del viaje a Ylläs tenía una parada en Syöte donde pasamos una noche. Habían pronosticado lluvia para la noche así que dejamos las cosas en la cabaña, condujimos a una pequeña tiendecita a comprar comida y luego nos dirigimos al sendero Huippupolku.


Auto jätettiin hotelli Iso-Syötteen parkkipaikalle ja lähdettiin kiertämään helppokulkuinen, noin kilometrin mittainen rengaspolku. Nimensä mukaan polku kulkee tunturin huipulta ja sieltä avautuu maisemat eri suuntiin yli Syötteen kansallispuiston.

Aparcamos el coche en el hotel Iso-Syöte y salimos a caminar la ruta circular fácil de más o menos un kilómetro. Como indica su nombre (el sendero de la cima) el sendero recorre en la cima del monte desde donde se abren vistas hermosas a todas las direcciones sobre el parque nacional de Syöte.







4 kommenttia:

  1. Aikas komeet maisemat taas! Mun pitäisi myös kiertää useammin tuommoisia lyhyempiä reittejä, mutta kun aina iskee ahneus. Tuntuu että ei viitsi vaivautua kovin lyhyen patikan takia. mikä on kyllä tosi hölmö ajattelutapa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on onneksi seniorikoira, polvileikattu mies ja välillä seniorikummi, joka hillitsee matkoja. Tässä tosin oli myös aikataulut ja sää, jotka vaikutti reittivalintaan.
      Kyllä mäkin pidemmän lenkin valkkaisin, jos sinne ensin pitäisi ajaa vaikkapa 80 km. Mutta tällaset lyhyet sopii matkanteon lomaankin jaloittelutauoiksi.

      Poista
  2. Komeat on maisemat Syötteen Huippupolulta! Me ollaan oltu tuolla vain talvella muutamaan kertaan ihailemassa tykkylumia, mutta paikka näyttää todella viehättävältä myös syksyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin oltiin aiemmin vain vähän kurkittu maisemia hotellin nurkilta, mutta nyt kierrettiin koko lenkki. Talvella tuolla on varmasti todella kaunista myös!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!