keskiviikko 25. lokakuuta 2023

Matkailuhelmi 43/52 - El tesoro turístico 43/52

Churrot <3 - Los churros  <3

Jos matkaat Kanarialle, sinun täytyy ehdottomasti syödä churroja. Ja jos olet syönyt churroja manner-Espanjassa tai Suomessa, unohda ne, koska olet todennäköisesti syönyt vääriä churroja. Koska tietysti meidän näkökulmasta kanarialaiset churrot ovat niitä oikeita. Ja olen sinänsä oikeutettu näin toteamaan, koska olen maistanut molempia ja kanarialaiset ovat parempia. Koska makuasioistahan saa kiistellä!

Si vas a viajar a Canarias tienes que probar los churros. Y si has comido churros en la península o en Finlandia olvídalos porque más probablemente has comido churros incorrectos. Porque por supuesto en nuestro punto de vista los churros canarios son los correctos. Y por otro lado lo puedo decir porque he probado los dos y los canarios son mejores. ¡Y siempre se puede discutir sobre los gustos!



Kanarialaiset churrot ovat pitkiä ja paksuja, eikä niissä ole päällä sokeria tai kanelia. Churroja saa useimmiten vain viikonloppuisin ja aamusta, joskus kello 11 voi olla jo liian myöhäistä mennä kyselemään churroja.

Los churros canarios son largos y gordos y no tienen azúcar o canela encima. Se los puede comprar los fines de semana y por la mañana, incluso a las 11 ya puede ser demasiado tarde para ir a preguntar por churros.



Varmasti muualtakin, mutta muun muassa Gran Canarialla churroja saat Puerto Ricossa huoltoasema Shellin takana olevasta baarista, Arguineguínissa Bar Cafetería La Luzista ja Vecindarion Churrería Vecindariosta. Varoitus; kovin monta churroa ei tarvitse popsia, kun olet jo aamiaisnälkäsi tyydyttänyt. Mutta onneksi hintakaan ei päätä huimaa!

Seguro hay varios sitios para comprar churros pero por ejemplo en Gran Canaria los puedes comprar en Puerto Rico en el bar detrás de la gasolinera Shell, en Arguineguín en el Bar Cafetería La Luz y en la Churrería Vecindario en Vecindario. Ojo; no hace falta comer tantos que ya te sientes llenito. ¡Pero por suerte tampoco cuestan mucho!

4 kommenttia:

  1. Noi kanarialaiset churrot on oikeastaan aika pelottavan näköisiä. Tyyliin "varokaa muut churrot; täältä tulee kanarialaiset tappajachurrot". ;-D Näyttävät kyllä erittäin houkuttelevilta, herkullisilta ja – mikä tärkeintä – riittävän isoilta. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisista churroista en tiedä, mut kyllä ne ainakin nälän tappaa! :D

      Musta nuo kanarialaiset näyttää vähän ei-minkään-makuisilta, mutta on siis tosi hyviä. Multa on kysytty, että ripotellaanko noihin sitten itse sokeria / kanelia tai kastetaanko kaakaoon? Kanelia tai sokeria ei tule, jotkut syö kaakaon kanssa, minusta se menee jo vähän yli...

      Poista
  2. Hyvältä näyttävät churrot! Aloin juuri miettimään, että enpä ole tainnut (manner)-Espanjassakaan churroja maistaa enkä liioin Kanarialla. Alkoi kiinnostamaan molemmat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa maistaa! Vaikka nuo kanarialaiset ovat hieman mitäänsanomattoman näköisiä, ne on todella herkullisia!

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!