Alkukesän Gran Canarian reissulla kävimme myös parissa kasvien ystävien toivekohteessa; kasvitieteellisessä puutarhassa sekä markiisittaren puutarhassa. Viera & Clavijon kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Tafirassa, Las Palmasin laitamilla. Sisäänpääsy on ilmainen ja alueen kartan saa puhelimeen lukemalla qr-koodin sisäänpääsyn yhteydessä olevasta kartasta.
Durante nuestro viaje a Gran Canaria a principios de verano también visitamos un par de destinos ideales para los amantes de las plantas; el jardín botánico y el jardín de la marquesa. El Jardín Botánico de Viera & Clavijo está situado en Tafira a las afueras de Las Palmas. La entrada es gratuita y puedes obtener un mapa de la zona en tu teléfono leyendo un código qr en el mapa en la entrada.
Alunperin ruotsalaisen Erik Svenssonin ideasta lähtenyt 27 hehtaarin puutarha esittelee etenkin kanarialaisia kotiperäisiä kasveja. Puutarhaan on kerätty myös muita Makaronesian alueen, eli Kanariansaarten, Madeiran ja Kap Verden kasveja.
El jardín de 27 hectáreas que fue originalmente la idea del sueco Erik Svensson, presenta especialmente plantas autóctonas de las Islas Canarias. En el jardín también se han recolectado otras plantas de la región de la Macaronesia, es decir, de las Islas Canarias, Madeira y Cabo Verde.
Kiertelimme pienen osan puutarhaa, koska tulimme siihen tulokseen, että ainakin se osa oli jäänyt vähemmälle hoidolle ja kasvit olivat kuivia tai kuolleita. Kaktuksia sentään ei oltu vielä saatu hengiltä. En tiedä johtuiko kuivuus kesästä ja kuumista ja kuivista ilmoista vai jostain muusta.
Recorrimos una pequeña parte del jardín porque llegamos a la conclusión de que al menos esa parte se había dejado con menos cuidado y las plantas estaban secas o muertas. Eso sí, por lo menos a los cactus aún no los habían matado. No sé si la sequía era por culpa del verano y el clima cálido y seco u otra cosa.
Arucasissa sijaitseva Markiisittaren puutarha puolestaan oli kaunis ja hyvin hoidettu. Netistä ei löytynyt mitään mainintaa pääsymaksusta, joka oli 6 euroa ja ensin hieman protestoin, mutta tuumimme, että maksetaan sitten, kun on tänne asti ajettu.
El Jardín de la Marquesa en Arucas por su parte fue muy bonito y bien cuidado. No encontré nada de información de precio de entradas en internet y por eso protesté que nos cobraron 6 euros. Decidimos pagarlo ya que habíamos conducido hasta allí.
Puutarhaa aloitettiin rakentamaan 1800-luvun lopulla ja vuodesta 1985 se on ollut avoinna yleisölle. Siellä on noin 500 eri kasvia sekä Kanarialta että muualta maailmasta. Siellä myös kulkee vapaana riikinkukkoja.
Empezaron a construir el jardín a finales del siglo XIX y desde el 1985 ha sido abierto al público. Tienen unos 500 especies de plantas tanto de Canarias como del resto del mundo. También hay pavos reales viviendo en el jardín en plena libertad.
Jos vierailee Arucasissa Markiisittaren puutarhassa, voi samalla reissulla käydä katsomassa Arucasin upeaa Johannes Kastajan katedraalia, joka edustaa uusgoottilaista tyylisuuntaa.
Si visitas el Jardín de la Marquesa en Arucas, también puedes visitar el magnífico catedral de San Juan Bautista que representa el estilo neogótico.
En ole mikään puutarhojen suuri ystävä, mutta onhan nää nyt hienoja! Ja eksoottisiakin verrattuna johonkin espoolaiseen puutarhaan. .-D
VastaaPoistaKyllä mäkin ensin vähän mietin, että mitä mä johkuun puutarhaan oon änkeämässä... Mut ensinnäkin molempien piti olla ilmaisia. No joo, oli toi Markiisittaren puutarha 6 euron arvoinen.
PoistaKiitos vinkeistä, ne on annettu tiedoksi matkalaiselle. ;)
VastaaPoistaOlkaatten hyvä! Ja kuten ostoskanavallakin todetaan; Eikä siinä vielä kaikki! 😁
PoistaHarmi, että tuo kasvitieteellinen oli jäänyt noin huonolle hoidolle, mutta varmaan kuivuudella on asian kanssa tekemistä. Olen myös pannut merkille, että vähän samaa ongelmaa on muidenkin kasvitieteellisten kanssa. Kaktukset olivat kuitenkin näyttäviä. Markiisittaren puutarha näyttää oikein hienolta!
VastaaPoistaMekin hieman epäiltiin kesäaikaa ja kuivuutta. Eikä kierrelty kuin pienessä osassa, koska näky oli mitä oli.
PoistaMarkiisittaren puutarhassa olen käynyt toooosi kauan aikaa sitten kakarana Aurinkomatkojen retkellä, mutta en siitä kerrasta paljon muistanut. Vaikka se oli paljon pienempi kuin kasvitieteellinen, se oli hyvin hoidettu ja siellä näkyikin useita työtekijöitä kasveja hoitamassa.