lauantai 27. kesäkuuta 2020

Lista 26/52

26. Kerro tavoista joilla panostat kehoosi, mieleesi ja sieluusi
26. Cuenta sobre las maneras como inviertes en tu cuerpo, mente y alma

Vaaka - nautiskelija; kuka olisikaan asiantuntevampi huoltamaan kehoaan ja mieltään... Tyhmän - tarkoitan yksinkertaisemmin ajattelevan miespään omistavana jaan tämän kyllä kahteen: keho ja mieli. Koska en tiedä mikä helkutin ero on mielellä ja sielulla.

Libra - hedonista; quién sería más experta en invertir en su cuerpo y mente... Por tener una cabeza masculina estupida - digo que piensa de una manera simple divido esto en dos: cuerpo y mente. Porque no sé qué diferencia hay entre mente y alma.

Keho:
Cuerpo:

Harrastan liikuntaa, monipuolisesti ja sellaista mistä tykkään. Sali, frisbeegolf, tanssi, pyöräily, kävely, geokätköily, hiihto... Toki lepoa sopivassa suhteessa. 

Hago deporte, de forma variada y que me gusta. Gimnasio, discgolf, baile, ciclismo, senderismo, geocaching, esquí... Y por supuesto reposo para equilibrar.

Pyrin syömään hyvin ja säännöllisesti. Olen lihansyöjä, sen tietää kaikki minut paremmin tuntevat, mutta ei se tarkoita, etten söisi mitään muuta. Rakastan hedelmiä ja niitä menee varmasti useampi kilo viikossa. Olen pyrkinyt karsimaan turhat herkkuhetket pois ja suunnitelmani onkin pitänyt hyvin. 

Intento comer bien y de forma regular. Soy carnívoro, lo saben todos que me conocen, pero no significa que no coma otra cosa. Me encanta la fruta y seguro que la como un par de kilos por semana. He intentado dejar las golosinas innecesarias y mi plan se ha cumplido bien.

Pukeudun juuri siten kuin haluan. En pelkää tuoda kroppaani esille. Toki töissä joudun hieman jarruttelemaan, mutta sielläkin oma tyylini säilyy. Vaikka välillä lattarimpi pukeutumistyylini saakin katseita osakseen, ei se minua haittaa.

Me visto tal y cómo quiero. No tengo miedo de mostrar mi cuerpo. Por supuesto tengo que frensrme un poco en el trabajo pero allí también mantengo mi estilo. Aunque a veces mi forma de vestir un poco más latina atrae miradas no me importa.


Mieli:
Mente:

En ole eläissäni tehnyt mitään, jos ei huvita. En opiskeluaikana, en töissä. Kuulostaa oudolta, tiedän. En tarkoita, että isken rukkaset tiskiin ja nostan jalat pöydälle. Pakollinen ja oleellinen hoidetaan pois. Mutta ylimääräinen ja vapaaehtoinen, millä ei ole kiire voi jäädä sinne "mañana". Se hoidetaan ajoissa, mutta sitten kun huvittaa. Pakolla ei saa kuin sutta aikaan. 

En mi vida he hecho nada si no tengo ganas. Ni a la época de estudios ni en la vida laboral. Suena raro, lo sé. No significa que me toco... las narices. Lo obligatorio y esencial se hace. Pero lo extra y lo voluntario se puede quedar para la famosa "mañana". Se hace a tiempo pero cuando tienes ganas. Haces algo sin tener ganas y el resultado será un fiasco.

Rakastan käsitöitä, palapelejä ja ristikoita. Ne ovat oivallisia mielentyhjentäjiä ja rauhoittajia. Keskityt täysin siihen mitä olet tekemässä ja unohdat turhan. 

Me encantan las manualidades, puzzles y rompecabezas. Ellos sí te vacian la cabeza y te hacen tranquilizarte. Te concentras en lo que estás haciendo y se te olvida todo lo inútil.

Ja kuten sanotaan, "terve sielu / mieli terveessä ruumiissa"; moni liikunnallinen harrastuksenikin tuo rauhaa myös mielelle. Ulkona saa raitista ilmaa ja vaellus- ja geokätköretket vievät usein uusiin ja kauniisiin maisemiin, jopa ihan kotikulmilla. Kun nuo maisemat vielä kuvaa muistoiksi, niihin voi palata uudelleen vuosienkin jälkeen.

Y como se dice, "mente sana en cuerpo sano"; muchos de mis pasatiempos deportivos también cuidan la mente. Al aire libre los viajes de senderismo y geocaching te llevan a nuevos sitios bonitos incluso a dos pasos de tu casa. Y si sacas fotos de aquellos paisajes y sitios, guardas aquellas memorias para años pa'lante.5 kommenttia:

 1. Mulle tuli jo tämän lukemisesta jotenkin sellainen tasapainoinen olo. :-D Erittäin inspiroiva kirjoitus. :-)

  Mä en ole tehnyt palapelejä pitkään aikaan, vaikka lapsena ja nuorena oli melkein aina jokin palapeli kesken. Mutta näin eilen (vai oliko se tänään) lehdestä, että on olemassa jotain mysteeripalapelejä, joissa ei ole sitä lopullista kuvaa näkyvillä ollenkaan. Ootko koskaan kuullut semmoisista? Mun on ihan pakko saada sellainen palapeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Mä teen tietokoneella paljon palapelejä, vaikkei se olekaan sama kuin oikea. Monissa mysteerigeokätköissä pitää ensin tehdä valmiiksi palapeli ennen kuin saa oikeat koordinaatit. Mutta tuollaisista mysteeripalapeleistä en ole kuullut, kuulostaa aika hämyltä...

   Poista
  2. ...piti oikein etsiä... kyseessä on kai tämä:
   https://www.verkkokauppa.com/fi/product/52849/nkrhb/Wasgij-Original-31-Safari-Surprise-mysteeripalapeli-1000-kpl

   Poista
 2. Joo, just noita Wasgij-palapelejä ne oli. En muistanut nimeä. Näyttävät olevan loppu aika monesta verkkokaupasta, mutta eiköhän niitä jostain tilaamalla saisi...

  Ja tietokonepalapelitkin oli mulle ihan uusi juttu. Kiitos vinkistä! Eivät vie ainakaan tilaa lattialla/pöydällä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...niin ja ne nettipalapelit löytää osoitteesta jigidi.com

   Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!