lauantai 4. heinäkuuta 2020

Lista 27/52

27. Kirjoita ylös arvosi ja vakaumuksesi.
    27. Apunta tus valores y creencias

Uskon että hyvä luo ympärilleen hyvää. Uskon ihmisistä pelkkää hyvää, joskus liiankin pitkään. Olen pitkävihainen, jos kunnolla suutun, mutten kostonhimoinen.

Creo que bueno crea bueno a su alrededor. Sólo creo lo bueno de la gente, a veces hasta fallarme. Si me cabreo de verdad guardo rencor por mucho tiempo pero no soy vengativa.

Kunnioitan muita ja heidän mielipiteitään, vaikkei ne olisi samoja kuin omani. Ihailen ihmisiä, jotka osaavat perustella mielipiteensä ja kyseenalaistaa ristiriitaiset mielipiteet kinaamatta tai tuputtamatta omaa mielipidettään muille. 

Respeto a los demás y sus opiniones aunque no fueran iguales a las mías. Admiro gente que saben justificar su punto de vista y cuestionar las opiniones contradictorias sin discutir o intentar forzarte cambiar tu opinión.


Kunnioitan vanhempia ihmisiä. Kanarialla tämä tapa on enemmän elossa kuin Suomessa. Lapset eivät välttämättä kunnioita sen enempää tai vähempää vanhempiaan, mutta isovanhempien kohdalla tämän huomaa erityisesti. 

Respeto la gente mayor. En Canarias este costumbre sigue más viva que en Finlandia. Los niños no necesariamente respetan ni más ni menos a sus padres que aquí pero con los abuelos esto se nota mejor. 

Yleiset käytöstavat ovat osa arkeani. Naapureita ja puolituttuja tervehditään. Samoin kaupan kassaa. Kiitetään, katsotaan silmiin kun puhutaan. Keskitytään toiseen ihmiseen, ei esimerkiksi kännykkään. 

Ser educada es parte de mi vida cotidiana. Se saluda los vecinos y conocidos. También la cajera en el súper. Se dice gracias y se mira a los ojos al hablar con alguien. Se concentra en la otra persona y no por ejemplo en el móvil.

Itseään voi kehittää aina paremmaksi henkisesti fyysisesti. Ole silti armollinen itsellesi ja anna aikaa. Luota itseesi ja vaikka joskus ottaisit askeleen taaksepäin, sen jälkeen voit taas jatkaa matkaa eteenpäin. Usko itseesi ja rakasta itseäsi. Älä vertaa itseäsi muihin. Kissaakaan ei voi verrata koiraan.

Te puedes mejorar siempre tanto mentalmente como físicamente. No seas dura contigo y date tiempo. Confía en tí y aunque alguna vez dieras un paso pa'tras después siempre puedes seguir pa'lante. Cree en tí y ámate. No te compares con los demás. Tampoco puedes comparar un gato con un perro.




2 kommenttia:

  1. Mäkin olen oppinut kunnioittamaan vanhempia ihmisiä ihan uudella tavalla sen jälkeen, kun rupesin tekemisiin intialaisen suvun kanssa. Jotenkin karmaisee, miten huonosti vanhempia ihmisiä Suomessa usein kohdellaan. Omista vanhemmistakaan ei välitetä tuon taivaallista, vaikka he kumminkin ovat antaneet aikaa ja huolenpitoa lapsena ollessa. Surullista. :-(

    Tervehtimiseen taas on tullut uusi näkökulma Etelä-Amerikasta. Kärsin hirveästi siitä, että jotkut naapurit eivät tervehdi esim. hissiin samaan aikaan tullessaan. Ollaan vaan ja luimistellaan. Olisiko tervehtimisestä todellakin niin hirveän suuri vaiva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanopa muuta! Huomaan myös, että jos joku oppilas tervehtii koulun ulkopuolella, hän on melko todennäköisesti ulkomaalaistaustainen. Suomalaiset tosiaan luimistelee ja yhtäkkiä taivas / katukiveys / puhelin on äärimmäisen kiinostavaa katseltavaa...

      Mä huvitan itseäni tervehtimällä ihmisiä ja sit naureskelemalla, kun ne hämmentyy, että "mitä tässä nyt pitäis tehdä, sehän puhui mulle..." :D

      Poista

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!