perjantai 15. heinäkuuta 2022

Oravivuori

Olen keräillyt talven mittaan kesää varten "to-see"-listaa paikoista, joita on tullut vastaan esimerkiksi televisiossa tai netissä. Yksi näistä paikoista oli Korpilahden Oravivuori, jossa on yksi 265:sta Struven ketjun mittauspisteestä. Struven ketju kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja pisteistä kuusi on Suomessa.

Durante el invierno he hecho un lista de sitios que quisiera ver sobre los que he visto por ejemplo en la tele o en internet. Uno de ellos era Oravivuori en Korpilahti que tiene uno de los 265 puntos de la cadena de Struve. La cadena de Struve está en la lista de Patrimonio de humanidad de Unesco y seis de los puntos están en Finlandia.


Hiekkatien varressa on paikka muutamalle autolle ja meidän saapuessa paikalla oli kaksi autoa. Matka huipulle ei ole kuin kilometrin mittainen, mutta nousu on tiukka. Alun kipuamisen jälkeen kuljetaan metsän poikki ja paikoitellen on pitkospuita kosteimmissa kohdissa. Lopuksi kivutaan vielä portaat ja sitten ollaankin näkötornin juurella.

Al lado de la carretera de tierra hay espacio para un par de coches y cuando llegamos había dos coches. La ruta no es más que un kilómetro pero sube rápido. Después de la subida se atraviesa un bosque y en los sitios más húmedos hay camino de madera. Al final se sube una escalera y ya estamos al pie del torre mirador.       

Tornissa ollaan 200 metrin korkeudessa ja näkymät ovat sen mukaiset. Ihailimme maisemia, söimme eväät ja täälläkin pääsimme täyttämään samanlaisen kyselyn kuin Repovedellä. Paluumatkalla näimme kaksi vastaantulijaa ja parkkipaikalta oli lähtenyt toinen siellä olleista autoista. Kotimatkalla nappasin vielä kuvan komeasta Kärkistensalmen sillasta.

En el torre estás a unos 200 metros de altura y se puede notar en el paisaje. Después de sacar fotos comimos la merienda y aquí también rellenamos un cuestionario similar a lo de Repovesi. Bajando encontramos con dos personas y otro de los coches del parking se había ido. En la vuelta a casa saqué una foto del puente de Kärkistensalmi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!