lauantai 25. tammikuuta 2014

Churroja osa II - Churros parte II

Kotonamme tuoksuu usein valkosipuli ja "ruokalistaltamme" löytyy useita kanarialaisia ja espanjalaisia ruokia. Useimmiten liharuokien lomaan syömme espanjalaista munakasta, joskus mieheni innostuu tekemään perunoiden kaveriksi mojo-kastiketta ja kun on aikaa, kärsivällisyyttä ja rahaa valmistamme herkullista ropa viejaa. Mieheni suosikkeja, vihanneskeittoja valmistuu myös silloin tällöin, minä kun en niihin lihansyöjänä kajoa.

En nuestra casa huele a menudo a ajo y en nuestro "menú" se encuentra muchos platos españoles y canarios. A parte de carne comemos a veces tortilla española y de vez cuando mi esposo hace mojo para acompañar las papas. Y si hay tiempo, paciencia y dinero preparamos ropa vieja. Sopas de verduras son también favoritos de mi esposo, pero a mí que soy carnívora no me gustan.

Olemme opetelleet tekemään näitä ruokia lähinnä anopin ohjeiden avulla mutta nyt olen saanut päähäni, että haluan oppia tekemään churroja. Anopilla ei ole ohjeita eikä siis vinkkejäkään antaa, joten netin avulla metsästän ohjeita churrojen saloihin. Ensimmäinen yritys reilu viikko takaperin meni "hieman" pieleen.

Hemos aprendido a cocinar estos platos mayoríamente con la ayuda de la suegra pero ahora se me ha ocurrido que quiero aprender a hacer churros. Suegra no tiene receta ni instrucciones para dar y he utilizado el internet para resolver el misterio de los churros. El primer intento salió "un poco" mal.

Tänään otin testiin uuden reseptin ja apuun äitini, joka on keittiön ammattilainen. Churroista hänellä ei kylläkään ole kokemusta mutta kokkailusta sitäkin enemmän. Tällä kertaa välineet oli oikeat ja taikinan koostumus viimekertaista parempi. Lopputulokseksi saimme vihdoin churron näköisiä churroja; maku ja koostumus ovat edelleen pielessä mutta koekeittiömme ei aio luovuttaa. Kuvailin äidilleni, miten "oikeat" churrot eroaa näistä ja hänellä olikin jo ehdotuksia reseptin muutoksiin. 

Hoy busqué una receta nueva para probar y de ayudante  tuve mi madre, profesional de cocina. No tiene experiencia de churros pero mucho más de cocinar. Esta vez las herramientas fueron correctas y la consistencia de la masa mejor que última vez. El resultado fue churros que parecian a churros. Todavía fallan el sabor y la consistencia pero nuestra cocina experimental no se rinde. Describí a mi madre que falla en nuestros churros comparado con "los de verdad" y ya tenía ideas para modificar la receta.


(Kiitokset kertaalleen Hehkuvaiselle kauniista taulusta!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!