tiistai 28. tammikuuta 2014

Kultakutri - Ricitos de oro

Olen pitkään toiminut meidän perheen hoviparturi-kampaajana; asiakkainani kaikki miehestä ja äidistä aina koiriin asti, jopa minä itse! Pari kertaa olen leikannut hiukseni kerrostamalla mutta yleensä omiani vain lähinnä tasailen latvoista.

Mucho tiempo ya llevo siendo la peluquera real de nuestra familia; de clientes todos desde mi madre y mi esposo hasta los perros, ¡incluso yo! Un par de veces he cortado mi pelo en capas pero normalmente sólo corto los puntos secos.

Viimeksi olen leikannut hiukseni olkamittaisiksi kesällä 2010, vuosi häiden jälkeen. Siitä ne ovat saaneet pikkuhiljaa kasvaa nykyiseen mittaansa, hieman yli puolen selän. Viimeisin uudistus oli kun leikkasin poiskasvattamani otsatukan takaisin. Kouluaikoina minulla on ollut kevyt otsatukka mutta nyt olen tykästynyt paksuun otsatukkaan siitäkin syystä, että siinä ei likaisuus näy niin nopeasti kuin ohuessa.

La última vez corté mi pelo hasta los hombros en verano 2010, un año después de la boda. Desde entonces han crecido poco a poco a lo que están ahora, un poco por debajo de media espalda. El último cambio fue cortar el flequillo que ya había quitado. Cuando estuve en el cole tenía flequillo fino pero hoy en día prefiero flequillo con más volúmen, ya que se ensucia menos que el fino. En tiedä, onko tämä vain omaa kuvitelmaani mutta mielestäni nyt kun hiukseni ovat pitkät, ne ovat pysyneet kauemmin pesun jälkeen puhtaina. Tällä hetkellä pesen hiuksiani vain kaksi kertaa viikossa. Hiuksia (niinkuin koirienkaan turkkia) ei saisi pestä liikaa. Myös kaikki muu liiallinen käsittely (lakka, värjäys, suoristus ym.) on luonnollisesti haitallista hiuksille.

No sé si ésto es mi imaginación pero me parece que ahora con pelo largo se mantiene más tiempo limpio después del lavado. De momento lavo mi pelo dos veces a la semana. El pelo (sea humano o de los perros) no se debería lavar demasiado. También todo lo demás tratamiento abusivo (laca, color, alisar etc.) es naturalmente dañino para el pelo.

Ilmeisesti olen onnistunut huolehtimaan hiuksistani, koska ne ovat kasvaneet näin pitkiksi ja vahvoiksi. On minulta pari jopa erehtynyt kysymään, ovatko ne omat vai pidennykset. Viimeisin löytöni, jota halusin kokeilla en-muista-enää-minkä artikkelin luettuani, ovat Schwarzkopfin Gliss -tuotteet. Ensin ostin kesällä Ultimate Oil Elixir-suihkeen ja nyt viikko pari takaperin Ultimate Oil Elixir-shampoon.

Obviamente he coseguido cuidar mi pelo ya que han crecido tanto y son así de fuertes. Algunos me han hasta preguntado si el pelo es mío o si son extensiones. Mi último descubrimiento, que quise probar después de haber leído ya-no-recuerdo-que artículo, son los productos Gliss de Schwarzkopf. Primero compré en verano el spray Ultimate Oil Elixir y unas semanas atrás el champú Ultimate Oil Elixir.Molempiin olen ollut todella tyytyväinen. Suihke poistaa sähköisyyttä ja kesällä pitää kutrit aisoissa vaikka niitä tuuli hiukan yrittäisi sotkea. Suihkeessa on myös "kultahiukkasia", jotka tuovat hiuksiin kaunista, ei liioiteltua kiiltoa. Suihketta voi käyttää sekä kuiviin että kosteisiin hiuksiin. Saman sarjan shampoo kiinnosti ja sekin on täyttänyt odotukseni. Suihkeen tavoin se jättää hiukset kauniin kiiltäviksi mutta ei kuitenkaan rasvaisen näköisiksi. Ja tuoksu on molemmissa tuotteissa hyvä.

Estoy muy contenta con los dos. El spray ayuda tener el pelo liso y cuidado y ni el viento te causa problemas con el pelo. El spray tiene "copitos de oro" que dan brillo natural. Se lo puede usar al pelo seco o húmedo. El champú de la misma gama de productos me interesaba y también ha sido satisfactorio. Igual que el spray, deja un brillo bonito al pelo sin parecer sucio. Y los dos productos tienen un olor agradable.Schwarzkopfin sivuilla kerrotaan, että tuotteissa on käytetty argan-öljyä, joka vahvistaa hiusta ja antaa sille kiiltoa. Yhdessä nestemäisen keratiinin kanssa öljyt estävät hiusten haaroittumista ja kuivumista. Hyvä tuote, edullinen ja saatavilla peruskaupoista; suosittelen!

En la página de Schwarzkopf dicen que los productos contienen aceite de argán que da fuerza y brillo al pelo. Junto con queratina iquida el aceite lucha contra los puntos dañados y revitaliza el pelo seco. Buen producto, precio asequible y disponible en la mayoría de tiendas; ¡yo recomiendo!

(Kuvat lainattu netista - Los imagenes prestados del internet)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! - ¡Gracias por comentar!